Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dimecres, 24 de juliol del 2013

Homilia predicada per el pare Manuel Miras i Soler


DIUMENGE DOTZE  (23-VI-2013)


Avui, Jesús ens posa davant d'una pregunta clau, fonamental. De la resposta en depèn la nostra vida de cristians: «I vosaltres, qui dieu que sóc?» (Lc 9,20). Pere, en nom de tots, respon: «El Messies de Déu». Però quina és la nostra resposta? Coneixem prou Jesús com per a poder respondre? Fins que no siguem capaços de respondre amb Pere amb tot el cor i amb la mateixa senzillesa...,  no ens deixarem transformar per Ell. Hem d'aconseguir sentir com Pere, hem de sentir com l'Església per a poder respondre de manera satisfactòria a la pregunta de Jesús!

La pregària, la lectura de l'Evangeli, la vida sagramental i l'Església són fonts inseparables que ens porten a conèixer-lo i “viure'l”.

 Sabeu perquè el Papa Benet XVI va convocar l'Any de la Fe? Perquè estava convençut de la manca de coneixement per part de molts catòlics de la persona de Jesucrist. Creia que un Any dedicat a la Fe era una forma de revitalitzar, recuperar, consolidar i arribar al fons de les veritats més fonamentals de la vida cristiana. Per a això ens va proposar l’estudi del Credo i l’acostament a la lectura del Catecisme de l'Església Catòlica.


Si en una enquesta, a peu de carrer, ens preguntessin:  qui és per a tu Jesús de Natzaret? Què significa per a la teva vida? És possible que per a molts seria el silenci, la timidesa o el bloqueig mental i verbal. Tot i així, avui, Jesús ens continua interpel·lant: Qui i què sóc jo per a tu? Què significo per a tu? Es nota en la teva forma de pensar, vieure i actuar?

Nosaltres no creiem en alguna cosa, sinó en Algú. Creiem en una Persona que, en els moments més nefastos o feliços de la nostra existència, aporta valor, coratge o gratitud. Creiem en Jesús que necessita adhesions fermes que denoti que, la nostra fe i confiança en Ell, no només és complir un expedient a l’hora del bateig, la comunió, la confirmació o el casament per l'Església .... sinó que, a l'hora de la veritat, és decisiu quan estem a la feina, en el lleure o en la família. 
En un món que avança, tècnica i racionalment a un ritme de vertigen, els catòlics hem de donar testimoni del que creiem.  De tal manera que:

Si beneïm la taula al migdia, podrem dir que és Aquell que ens convida a donar gràcies al Pare pels aliments rebuts.


Si perdonem i estimem, conclourem que és Aquell que ens exigeix ​​fer el que Ell va fer.

Si l'eucaristia de cada diumenge és necessitat (i no obligació) podrem contestar que, Jesús, és la cita més desitjada i enyorada de la setmana.


Si a casa nostra, a més de la caixa tonta que és la televisió, connectem amb la Paraula de Déu o llegim alguna revista cristiana ... podrem concloure que, a més de les coses del món, ens interessa tot allò que està relacionat amb Jesús.

L'Evangeli d'avui acaba amb una exhortació a seguir el Senyor des de la humilitat, des la negació i la creu. Seguir Jesús d'aquesta manera només pot donar salvació, llibertat. Diu sant Ambròs: «Allò que succeeix amb l'or pur, també succeeix amb l'Església; això és, que quan passa pel foc, no experimenta cap mal; ben al contrari, el seu esplendor augmenta».

Seguir, imitar, viure la vida de la gràcia, en definitiva, romandre en Déu és l'objectiu de la nostra vida cristiana: Diu Sant Agustí: «Déu es va fer home per tal que imitant l'exemple d'un home, cosa possible, arribem a Déu, cosa que abans era impossible». Què Déu, amb la força del seu Esperit Sant, ens hi ajudi!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada