Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dimecres, 12 de setembre del 2012

Diumenge XXIII de durant l’any – 09-IX-2012 - FP-9


Què puc oferir com a cristià a...?

La comunitat cristiana com a tal realitza moltes activitats envers la societat: Càritas, recolzament als malalts, ajudes als més necessitats, acollides als nouvinguts, etc.
Però el que se’ns demana és què podem oferir individualment.
Cadascú de nosaltres tenim el nostre propi entorn, tenim una capacitat d’influència amb la nostra família, amics, veïns, companys de feina, d’escola... i és en aquest entorn proper nostre on hem de donar testimoni personal de servei i estimació a les persones.
Des del nostre petit món hem de contribuir a donar esperança i transmetre amb el cor el llenguatge de l’amor que és el llenguatge de Déu.
Els temps que ens toca viure ens presenten nous reptes. Hi ha una pèrdua de la memòria de l’herència cristiana, indiferència religiosa, materialisme, consumisme, critiques fàcils i burles sistemàtiques arreu I sobretot a través dels mitjans de comunicació.
Tot això ens ha de fer prendre consciència que tenim una tasca fonamental en aquests moments, de donar testimoni de la nostra fe en les coses quotidianes, en els petits gestos, en el dia a dia de cadascú.

La nostra Parròquia, per exemple, necessita catequistes per aquest curs que comença. Qui està disposat/da a oferir-se?, a oferir part del seu temps?, les seves qualitats?, les seves possibilitats?.
Tots quedem convidats a seguir Jesús i a respondre la pregunta del principi:
QUÈ PUC OFERIR COM A CRISTIÀ A…?

 Manuel Miras i Soler, Administrador P.
AGENDA
El proppassat diumenge, dia 2: va rebre les aigües baptismals a la nostra Parròquia:  Arlet-Anna Saurí Zueras. Donem gràcies a Déu, tot esperant que els pares i padrins  l’ajudin a viure com a cristiana.
INTENCIONS DE MISSES: Dia 11, a Sant Feliu, per Ramón Boadas Masriera. Que el Senyor li doni el repòs etern.


Comencem un nou curs i la Parròquia de Sant Feliu us convida a compartir la vostra Fe amb els vostres fills a través de la Catequesi d’Iniciació Cristiana.
Les incripcions es faran a  la Parròquia
els dies 17, 19 i 21 de setembre
de 17:30 a 19h.

El dia 28 de setembre a les 20:00 hores es farà una reunió informativa.
UN ERROR D’ALGUNS LECTORS:
Em permeto fer una advertència dirigida als lectors (de les lectures en el ambó) que val la pena tenir present: Hi ha alguns lectors que, quan acaben de proclamar la Paraula de Déu, diuen: “És Paraula de Déu”, o bé, fan una pregunta: ¿Paraula de Déu? Caldria evitar de fer-ho. Per què? Perquè al final de la lectura, ni “expliquem” a l’assemblea que hem llegit la Paraula de Déu ni encara menys els ho preguntem. El que fem és aclamar la Paraula de Déu que hem proclamat. I, per això, un cop acabada la lectura, caldria fer una pausa i dir, amb convenciment: “PARAULA DE DÉU”. I sense moure’ns de l’ambó, escoltar la resposta de l’assemblea i, després, entornar-nos-en al nostre lloc. Preguntem-nos, doncs: Si, de vegades, faig de lector, ¿com dic l’aclamació “Paraula de Déu”?



L'Any de la FE
L'Any de la Fe, proclamat pel Papa Benet XVI, començarà l'11 d'octubre de 2012, en el 50 aniversari de la inauguració del Concili Vaticà II i conclourà el 24 de novembre de 2013 en la solemnitat de Crist Rei de l'Univers.

Avui ens preguntem...

¿Quin sentit dóna el Papa a aquest Any de la fe? Quins objectius retén amb ell? La resposta la trobem en el document amb el que ha convocat aquest any de la fe:
1) "Redescobrir els continguts de la fe professada, celebrada, viscuda i resada".
2) Promoure l'estudi dels ensenyaments del Concili Vaticà II, que se’ns ofereix com "una brúixola segura per orientar-nos en el camí del segle que comença".
3) "Intensificar la reflexió sobre la fe per ajudar a tots els creients en Crist a que la seva adhesió a l'Evangeli sigui més conscient i vigorosa , sobretot en un moment de profund canvi com el que la humanitat està vivint ".
4) "Convidar a una autèntica i renovada conversió al Senyor, únic Salvadordel món ".
5) "Comprometre a favor d'una nova evangelització per redescobrir l'alegria de creure i tornar a trobar l'entusiasme de comunicar la fe".
6) "Suscitar en tot creient l'aspiració a confessar la fe amb plenitud i renovada convicció, amb confiança i esperança".
7) "Comprendre de manera més profunda no només els continguts de la fe sinó, juntament també amb això, l'acte amb el qual vam decidir de lliurar-nos totalment i amb plena llibertat a Déu".
Aquest últim objectiu és el que més recalca el Papa Benet XVI. Perquè li interessa subratllar la inseparabilitat de l'acte amb el qual es creu dels continguts als quals prestem el nostre assentiment:
L'acte de fe sense continguts ens condueix a la total subjectivació de la fe. Els continguts, sense l'assentiment de la fe, instrueixen la nostra ment, però no ens uneixen a Déu ni són capaços de transformar la nostra vida, de convertir-la al Déu viu. Només si la professió de fe desemboca en confessió del cor podem parlar d'una fe madura, ben formada, capaç de produir fruits en els altres.
                                                                      Manuel Miras i Soler, Administrador P.

INFORMACIONS

CONTACTE
Administrador parroquial:
P. Manuel Miras i Soler
Tel. personal:  679 875 123  679 875 123

HORARI  DE MISSES I ALTRES
Dies feiners:
A les 19h:      MISSA A SANT FELIU (De dilluns a divendres) 
Dissabtes:
A les 20h:      MISSA, anticipada de diumenge, A SANT FELIU.
Diumenges i festes de precepte:
A les   9’30h: MISSA A SANT FELIU
A les 11h:      MISSA A SANTA HELENA
Sagrament de la Reconciliació:
Ordinàriament el prevere estarà al confessionari els DISSABTES una hora abans de la missa del vespre i sempre que es demani. Durant els temps d’Advent i Quaresma hi haurà celebracions comunitàries que oportunament seran anunciades.

HORARI DESPATX PARROQUIAL
De moment caldrà posar-se d’acord amb l’Administrador: el P. Manuel Miras i Soler (telèfon personal:  679 875 123  679 875 123 ).
LA PARRÒQUIA TÉ UNA PÀGINA WEB
On trobareu la información básica referent a la parròquia. L’adreça és la següent:


Parròquia de Sant Feliu de Cabrera de Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada