Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

diumenge, 2 de setembre del 2012

XXII de durant l’any – 02-IX-2012 - FP-8 Comença un nou curs...


Comença un nou curs...

Començo amb aquest títol perquè moltes de les activitats en la pastoral parroquial es fan, a l’entorn del ritme escolar què marca la vida de la família.
Dic això també, perquè la pastoral organitzada en grups té una durada anual i fa projectes que després es poden revisar en el temps que se li ha dedicat al llarg dels mesos.
En quant a l’activitat parroquial és una vivència constant i sense interrupcions al servei de la comunitat i de les persones. Tota l’acció litúrgica, sagramental, d’atenció o acolliment personal...això no té parèntesis temporals, és un servei que s’ofereix diàriament,  un servei assumit i ofert a tothom per vocació i elecció que l’Església ofereix constantment a través dels seus servidors, a totes les persones que truquen a la porta.
Les persones responsables ho poden fer bé, cometre errors i fins necessitar d’un descans perquè la salut és limitada en tothom, i les capacitats també, però, com a comunitat parroquial, és constantment activa en l’atenció personalitzada  i oferint la possibilitat de trobar la mà amiga que s’ofereix per acompanyar a celebrar la fe, a aprofundir en ella, a revisar la vida en grup, seguir una catequesi, a compartir projectes socials, a rebre informació i tramitació d’afers en l’àmbit parroquial i la preparació celebrativa d’un sagrament...

Quan ens referim a la pastoral més grupal, parlem d’un nou recorregut  després del temps de vacances i perquè ara, reincorporats a la vida en el seu ritme setmanal, l’iniciem pensant en el nou període ric en oportunitats, positiu per a fer el bé en totes les circumstàncies, esperançats en una bona collita (almenys en l’intent), convençuts que el Senyor està en tota aquesta oferta i activitat.
Ell és el motiu pel que es fa tot i, i és en l’actuar sols o en grup, com anem treballant pel Regne de Déu quan hi ha fidelitat a l’Amo, als companys de grup i a tothom a qui trobem en el camí al llarg d’un nou curs que ens ofereix moltes oportunitats.     

 Manuel Miras i Soler, Administrador

AGENDA

Dia 28, dimarts: Amb motiu del XIV Curs d’orgue del Maresme, i amb gran assistència de oients, es va fer UN GRAN CONCERT D’ORGUE a càrrec de Montserrat Torrent, Guido Iotti  i Nuno Mendes, violi. A tots els que ho han fet possible moltes gràcies.
Carme Godall, promotora del concert, i Na Montserrat Torrent


                         Després del descans de l’estiu,
els grups parroquials comencen les seves trobades i reunions.
Una de les activitats més importants de la parròquia és, sense dubte, la catequesi. És per això que convoco a tots i totes les
catequistes a  la primera REUNIÓ:

DIMARTS,  DIA 4 DE SETEMBRE A LES 20H A LA

PARRÒQUIA.

(Es farà duran la 2ª setmana de setembre?)



  
El dissabte, dia 8 de setembre, FESTA DEL NAIXEMENT DE LA VERGE MARIA.  Avui, és la festa de moltes advocacions locals de la Mare de Déu, que la tradició ha agrupat sota el nom genèric de “maresdedéus trobades”: és el millor signe de la proximitat de Maria a la història i a la vida concreta de cada persona i cada lloc. Felicitats a totes les dones que celebren avui el seu onomàstic, que Déu i María us beneeixi.


"L'Any de la fe": Llibre privilegiat de...

En el full parroquial de la setmana passada us deia que per a poder donar raó de la nostra fe era important la formació. I vet aquí que  el Papa en la Carta Porta fidei n11, ens diu que “L'any de la fe ha d'expressar un compromís unànime per a redescobrir i estudiar els continguts fonamentals de la fe, sintetitzats en el CATECISME DE L'ESGLÉSIA CATÒLICA”. Per tant, si del que es tracta és de revifar i infondre una nova força a la fe dels creients en Crist, el Catecisme és el camí segur per aconseguir-ho. Aquest llibre resumeix i expressa la fe de tota l'Església des dels seus orígens fins als nostres dies. En ell hi trobem:
·         la fe que professem (credo)
·         la fe que celebrem (litúrgia)
·         la fe que vivim (moral)
·         la fe que resem (oració)
En el nostre temps, en què els continguts de la fe cristiana són moltes vegades devaluats, ridiculitzats i sotmesos a crítica destructiva, sobretot en el mitjans de comunicació, és necessari més que mai conèixer la fe en tota la seva riquesa, fruit de vint segles de reflexió i de vida. El Papa, en el n12 de la seva Carta Porta fidei, proposa el Catecisme, "com un veritable instrument de suport a la fe, especialment per als qui es preocupen per la formació dels cristians, tan important en el nostre context cultural".
En les parròquies, a les escoles, el Catecisme ofereix un suport insubstituïble per a l'ensenyament de la fe als infants i joves. L'Any de la Fe pot ajudar a la catequesi, també a la d'adults, a aconseguir un equilibri, una harmonia entre el contingut de la fe i les formes de comunicar-ho als altres. No hem d’oblidar que tots tenim la missió d’evangelitzar.
En aquest any de la fe, és important  prendre a les mans el Catecisme de l'Església Catòlica, llegir, reflexionar, deixar que la veritat i la bellesa de la fe que en ell s'expressa arrelin al cor i floreixin en fruits de llum, de conversió i renovació, de goig i de pau.  


US ANIMEU A FORMAR UN GRUP PER A CONÈIXER

AQUEST GRAN LLIBRE?

Els qui estigueu interessats feu-m’ho saber.

Que aquest Any de la Fe faci cada vegada més forta la nostra relació amb Crist, ja que només en Ell tenim la certesa per mirar al futur i la garantia d'un amor autèntic i durador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada