Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dijous, 20 de setembre del 2012

Diumenge XXIV de durant l’any – 16-IX-2012 - FP-10


El Consell Pastoral Parroquial
al servei de la Comunitat
El Directori de la Parròquia, un text que els bisbes de Catalunya van publicar l’any 2001, fa esment d’alguns aspectes bàsics del Consell Pastoral Parroquial. En destaquem tres:
- Les seves notes distintives: El CPP “ha de ser estable, representatiu, consultiu, amb un pes molt important en les seves conclusions, i servidor de la comunitat i de la comunió eclesial.”
- Qui en forma part: “El CPP, presidit pel Rector (en el nostre cas) l’Administrador, és format per reresentants de les diverses accions o GRUPS D’ACCIÓ PASTORAL de la parròquia: Litúrgia, Catequesi, Salut, Càritas, Joventut, Acollidors de promesos, preparació baptismal, Economia, MOVIMENTS: Grups de Vida Creixent, i altres… “
- Funcions bàsiques: El CPP ha de “programar, animar, coordinar i revisar la globalitat de l’acció pastoral de la parròquia aplicant el pla de pastoral diocesà”.
Fins aquí la teoria. Ara, cal mirar de posar en pràctica, el millor possible, la lletra i l’esperit d’aquesta teoria.
Formar part del Consell Pastoral Parroquial, ser-ne membre, no és voler “manar” res ni “manar” a ningú sinó tenir la bona voluntat de posar-se al servei de la parròquia i dels seus objectius pastorals.
Tenir un Consell Pastoral Parroquial és poder comptar amb un grup de persones que estaran sempre al corrent de la vida de la parròquia de Sant Feliu de Cabrera de Mar i podran donar raó, a qui hi estigui interessat, del que es fa a la parròquia i dels projectes que hi puguin haver.
El Consell Pastoral Parroquial ha de ser el motor de la parròquia. I perquè aquest motor funcioni bé cal que pugui comptar amb la pregària i el suport de tota la comunitat parroquial.

 Manuel Miras i Soler, l’Administrador

AGENDA
Dia 15 dissabte, a Sant Feliu a les 20h. INTENCIONS DE MISSES: per la nostra germana Maria, que Déu li doni el repòs etern.

******************************************************************
16 diumenge: La Coral de la nostra Parròquia, dirigida per la nostra organista Carme Godall, participa avui en la celebració de la missa de TV2 que s’emet tots els diumenges a dos quarts d’onze del matí. Feu-ho saber a tothom.

***   Si voleu veure i escoltar la missa ja surt per la red (Diumenge 16.9.12):  http://www.rtve.es/alacarta/videos/la-missa/   ***

*****************************************************************
Albert Calls i Jesús Sáez Martínez, a la Biblioteca de Cabrera de Mar
  
Dia 20: El proper dijous a 2/4 de 8 de la tarda a la Biblioteca ILTURO es fa la presentació d’un llibre relacionat amb la nostra Parròquia:  “PERGAMÍ LLATÍ, DATAT EN 1353”, de Jesús Sáez Martínez. En el llibre trobem la interpretació, traducció del Pergamí (acta notarial de la donació de l’Hort de la Rectoria) i comentaris realitzats pel seu autor. Crec que pot ser molt interessant conèixer aquest tresor de la Parròquia. Tots esteu convidats.


******************************************************
Comencem un nou curs i la Parròquia de Sant Feliu us convida a compartir la vostra Fe amb els vostres fills a través de la Catequesi d’Iniciació Cristiana.
Les incripcions es faran a  la Parròquia
els dies 17, 19 i 21 de setembre
de 17:30 a 19h.

El dia 4 d’octubre a les 19:00 hores es farà una reunió informativa..
 ***********************************************
L'Any de la FE
L'Any de la Fe, proclamat pel Papa Benet XVI, començarà l'11 d'octubre de 2012, en el 50 aniversari de la inauguració del Concili Vaticà II
Som a les portes de l’Any de la fe! Falten vint-i-cinc dies perquè comenci. El Papa Benet XVI que convocà aquesta gran celebració eclesial mitjançant la Carta Apostòlica Porta fidei “La Porta de la fe”,  ens diu que: “al llarg d’aquest Any serà decisiu tornar a recórrer la història de la nostra fe, fixant la mirada en Jesucrist. En Ell, mort i ressuscitat per la nostra salvació, s’il·luminen plenament els exemples de fe que han marcat els últims anys de la nostra història de Salvació”.
Per la fe, Maria acollí la paraula de l'Àngel i cregué en l'anunci, assaborí els fruits de la resurrecció de Jesús i, conservant tots els records al seu cor, els transmeté als Dotze.
Per la fe, els Apòstols ho van deixaren tot per a seguir el Mestre i anaren per tot el món, seguint el manament de dur l'Evangeli a tota criatura.
Per la fe, els deixebles formaren la primera comunitat reunida al voltant de l'ensenyament dels Apòstols.
Per la fe, els màrtirs lliuraren llurs vides com a testimoni de la veritat de l'Evangeli...
Per la fe, homes i dones de tota edat, els noms dels quals són escrits en el llibre de la vida, han confessat al llarg dels segles la bellesa de seguir el Senyor Jesús allí on se’ls cridava a donar testimoniatge del seu ser  cristians: a la família, a la feina, en la vida pública i en l’exercici dels carismes i ministeris que els confiaven.
Per la fe, molts cristians han promogut accions en favor de la justícia, per a fer concreta la paraula del Senyor, que ha vingut a proclamar l’alliberament dels oprimits i un any de gràcia per a tothom (cf. Lc 4,18-19).
Nosaltres, també, vivim per la fe: per al reconeixement viu del Senyor Jesús, present en les nostres vides i en la història. Cristians de la Parròquia de Sant Feliu, responguem a la crida del Sant Pare a aprofundir, refermar la fe i “fer resplandir la Paraula de veritat que el Senyor Jesús ens va deixar”.                    
Manuel Miras i Soler, Administrador

INFORMACIONS

CONTACTE
Administrador parroquial:
P. Manuel Miras i Soler
Tel. personal: 679 875 123

HORARI  DE MISSES I ALTRES
Dies feiners:
A les 19h:      MISSA A SANT FELIU (De dilluns a divendres) 
Dissabtes:
A les 20h:      MISSA, anticipada de diumenge, A SANT FELIU.
Diumenges i festes de precepte:
A les   9’30h: MISSA A SANT FELIU
A les 11h:      MISSA A SANTA HELENA
Sagrament de la Reconciliació:
Ordinàriament el prevere estarà al confessionari els DISSABTES una hora abans de la missa del vespre i sempre que es demani. Durant els temps d’Advent i Quaresma hi haurà celebracions comunitàries que oportunament seran anunciades.

HORARI DESPATX PARROQUIAL
De moment caldrà posar-se d’acord amb l’Administrador: el P. Manuel Miras i Soler (telèfon personal: 679 875 123).
LA PARRÒQUIA TÉ UNA PÀGINA WEB
On trobareu la información básica referent a la parròquia. L’adreça és la següent:

Parròquia de Sant Feliu de Cabrera de Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada