Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dissabte, 22 de juny del 2013

26.5.13 La Coral "La Perla de l'Havana" celebra un Concert a la Capella del antic Hosital St. Jaume i Santa Magdalena de Mataró.

La Coral "La Perla de l'Havana" celebra un Concert a la Capella del antic Hosital St. Jaume i Santa Magdalena de Mataró.
                     
                    DIVENDRES, 31 de maig 2013 a les 20,30h.

                                            Entrada lliure
Aportació voluntaria de donatius per Càritas interparroquial de Mataró c.i.m.
Per veure el programa que han ofert clika el següent enllaç:

Coral LA PERLA DE L’HAVANA
(1896-1936 i a partir de 2008)

A finals del segle XIX proliferaven arreu del nostre país les masses corals, conegudes també com a “Cors de Clavé”. Mataró no fou una excepció i es fundà la Coral “la Perla”; concretament a l’any 1896.
Va tenir la seva primera seu al carrer de Beat Oriol. Aquí hi havia la societat anomenada “La Magresa” que els cedí al local per poder-se reunir i assajar. Més tard, la coral es traslladà al barri mataroní de l’Havana.
La coral tenia dues classes de socis: els cantaires i els protectors. Aquets darrers contribuïen econòmicament a mantenir l’entitat i els primers pagaven una mòdica quota. L’activitat de l’entitat es va veure estroncada el 1936 amb la guerra civil. 
La coral La Perla de l’Havana va iniciar de nou camí el 31 de maig del 2008, fruit de la voluntat de l’associació de veïns de l’Havana i rodalies, de recuperar un dels elements culturals més simbòlics del barri.
En aquets quatre anys de funcionament, la coral ha efectuat ja diversos concerts pel barri i ha estat convidada en les festes de Sant Simó, Palau, Escorxador, carrer de Sant Pelegrí i a les trobades de corals de Malgrat de Mar, Tremp i darrerament a Vilassar de Mar.
La coral La Perla de l’Havana està dirigida des dels seus inicis, amb un gran encert, per en Xavier Rossell.

Ajuda'ns a ajudar!!!

Col.laboren:
Associació de veins de l'havana i,
Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena


 

Per veure i escoltar: "Bon Cop de Falç",
Clikar el proper enllaç:

Isabel Moreno, Cabrerenca de naixement, es la primera ajudant del Mn. Raimon, de les misses de 12 dels diumenges, que vaig conèixer, la veia cada diumenge!!... a les hores era una nena, ja fa mes de 30 anys d'això!!!

Aquets dies que he estat en el hospital vaig tenir la sort de trobar-me-la i vaig poder escoltar la coral... va ser un gran plaer poder-hi assistir.
Gràcies Isabel, vàreu fer-me un gran regal!!!!
 
 

 
 (demano disculpes pel retard de la publicació)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada