Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dissabte, 28 de juliol del 2012

Diumenge XVII de durant l’any – 29-VII-2012 - FP-3

Dimecres vinent, Cabrera de Mar, celebrarà la Festa Major. En la majoria dels nostres pobles i ciutats, la Festa Major sol estar posada sota el patrocini de la Mare de Déu o d’un sant. Això és un senyal inequívoc que ens recorda les arrels cristianes del nostre poble i de la nostra cultura. “Catalunya no es pot entendre sense la presència de la fe cristiana, que ha estat veritablement fecunda i positiva, … No hem d’oblidar que la fe cristiana ha estat per a nosaltres una veritable força transformadora de la persona humana, de la cultura i de la societat”.

Per això, quan arriba la Festa Major, la parròquia té el deure de recordar i fer presents aquestes arrels cristianes i, per tant, de posar tots els mitjans perquè els actes religiosos de la festa tinguin la solemnitat que han de tenir. La parròquia ens convoca a celebrar solemnement la festa de Sant Feliu, el nostre Patró.

De Sant Feliu podem aprendre algunes de les seves virtuts principals: ser oïdors de la Paraula de Déu, ser orants, ser apòstols, tenir un cor fratern, viure en santedat...
La Festa Major és, doncs, per a la parròquia i per a tota la feligresia, una crida a responsabilitzar-nos de la part religiosa de la Festa Major. Una vegada més hem de ser capaços de celebrar l’eucaristia, tot participant-hi a consciència, activament i amb fruit, de manera que esdevingui una trobada, si pot ser ben nombrosa, i que tingui qualitat espiritual, estètica i eclesial.

Cuidar tota aquesta dimensió religiosa de la Festa Major no impedeix de participar, a més a més, en tots aquells actes cívics o recreatius que transcorren dins els límits d’allò que en diem la convivència ciutadana i el respecte mutu.

Bona Festa Major a tothom. Que Sant Feliu beneeixi totes les families de Cabrera de Mar i els cabrerens i cabrerenques no ens oblidem d’honorar, aquest dia i sempre, al nostre Patró.

 Manuel Miras i Soler, Administrador

AGENDA

FESTA MAJOR-2012
El dimecres, dia 1 d’agost, festa de Sant Feliu, hi haurà missa solemne a les 11 del matí.

Pregarem en sufragi dels difunts de la parròquia, i tindrem un record especial per a totes aquelles persones que, des d’agost de l’any passat i fins el dia d’avui,han mort. Són els següents: Esteve Ruiz, Josep Recolons, Carme López, Manuel Nicolau, Felipa Gómez, Vicenç Bonamusa, Magdalena Pons, Luis Lamata (Extrets del llibre de difunts de la parròquia). També per en Joan Mestres, Ramon Bonet i tots els qui han mort durant l'any (i que no consten en el llibre).



ESTAMPA-RECORD DE LA FESTA DE SANT FELIU:
El dia de la festa  del nostre Patró, repartirem una estampa-record. És una fotografia, impresa en cartolina, de una les ímatges feta per Jordi Trepat, en el presbiteri. Per tal que ens recordem que sant Feliu és el patró de la nostra parròquia i un sant molt estimat a arreu. Trobareu impresa, també, darrera una pregària.que llegirem si s’escau tots junts al final de la missa, davant la imatge del sant, per a honorar com cal el nostre patró.

Sant Vicens

Pregària al nostre Patró.
Benvolgut Sant Feliu, heus-nos ací, a prop teu.
Hem vingut a pregar-te perquè et necessitem i confiem en la teva bondat.
Intercedeix per nosaltres al Senyor,
parla-li de nosaltres, al Pare de la misericòrdia, i aconsegueix-nos la gràcia que més necessitem. . .
La nostra fe és feble, però tu, que en vas tenir tanta, enforteix-nos-la.
Tu, que vas viure tant segons l’Evangeli, ajuda’ns a ser  cristians de debò, car només així podrem esdevenir uns fills com cal del Pare del cel.
Oh, Sant Feliu,  tingues en compte les nostres febleses, allunya les malalties de la nostra vida,  ajuda’ns a confiar cada dia més en Déu, especialment
en els moments de  prova, de sofriment i de lluita.
Beneeix els nostres treballs, les nostres famílies,
els nostres amics i els qui no són tan amics,
els teus devots escampats arreu del món,
i espiritualment presents aquí.
Oh protector nostre,
ajuda’ns a viure l’esperit de les benaurances
i a sentir-nos a prop dels pobres, dels malalts,
dels febles i de tots els qui sofreixen. Amén.
Parròquia de Sant Feliu de Cabrera de Mar-2012

INFORMACIONS

CONTACTE
Administrador parroquial:
P. Manuel Miras i Soler
Tel. personal: 679 875 123

HORARI  DE MISSES I ALTRES
Dies feiners:
A les 19h:      MISSA A SANT FELIU (De dilluns a divendres) 
Dissabtes:
A les 20h:      MISSA, anticipada de diumenge, A SANT FELIU.
Diumenges i festes de precepte:
A les   9’30h: MISSA A SANT FELIU
A les 11h:      MISSA A SANTA HELENA
Sagrament de la Reconciliació:
Ordinàriament el prevere estarà al confessionari els DISSABTES una hora abans de la missa del vespre i sempre que es demani. Durant els temps d’Advent i Quaresma hi haurà celebracions comunitàries que oportunament seran anunciades.

HORARI DESPATX PARROQUIAL
De moment caldrà posar-se d’acord amb l’Administrador: el P. Manuel Miras i Soler (telèfon personal: 679 875 123).
LA PARRÒQUIA TÉ UNA PÀGINA WEB
On trobareu la información básica referent a la parròquia. L’adreça és la següent:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada