Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dissabte, 14 de juliol del 2012

FULL PARROQUIAL Nª 925 Diumenge 15 de juliol de 2012

 “La riquesa dels favors de Déu s’ha desbordat en nosaltres” Ef 1,8
Monastir de Poblet
        En una visita al monestir de Poblet el monjo que ens feia la visita guiada ens va fer una pregunta interessant de plantejar-nos: Què és el més important en aquesta vida?. Davant aquesta pregunta les respostes varen ser variades i interessants però la resposta que ens donà aquest monjo fou realment sàvia: El més important és respirar i donar gràcies.

        Respirar implica prendre aire del nostre entorn, prendre aquella part que ens interessa per poder produir energia. Respirar és parar un moment per tal de continuar endavant. Respirar és sinònim d’ésser viu i, per tant, de fer coses, de moure’s, de fer canviar el món. Les lectures ens diuen precisament això: el profeta Amós i els apòstols tenen la missió d’anar pel món (moure’s) i transformar-lo (predicar, curar, ...). Aquesta és també la nostra tasca com a persones: fer la nostra feina, cuidar de les nostres llars, de les nostres famílies, del nostre poble, del nostre entorn,... Cadascú a la seva manera,cadascú utilitzant els seus dons, tal com tantes vegades ha dit Mn. Raimon: ser persona vol dir que sona per fer quelcom.
          Donar gràcies és el nostre deure per tot allò que hem rebut i potser sigui una d’aquelles accions que realment ens diferencia dels altres animals que existeixen. Donar gràcies als pares per donar-nos primer la vida i després aliment, afecte, educació; donar gràcies als fills per les alegries i l’amor que ens donen; donar gràcies als qui ens han ajudat; donar gràcies per la feina, ... I no ens podem oblidar de donar gràcies a Déu. Preciós és aquest càntic de lloança a Déu que ens regala Sant Pau en la segona lectura i valuosíssim seria fer-nos-el nostre.
        Respirar i donar gràcies és quelcom bo de fer aquells que tenim la sort d’estar de vacances, però crec que ara és més idoni que mai per la situació de crisi actual. Crisi vol dir canvi i canviar no és pas fàcil de fer sempre, però tampoc ha de ser quelcom forçosament dolent. En aquest temps ens cal donar gràcies per tot el bé que hem rebut durant tant de temps, per aquelles persones que ens han acompanyat, i per tot el que hem après. També cal donar gràcies perquè cada matí el sol torna a sortir, perquè tot i que algunes  persones marxin en vénen de noves que ens aportaran coses diferents i que de ben segur en podrem treure profit. Quan surts d’un lloc tens nous llocs per descobrir i potser si no fos per aquesta crisi no haguéssim conegut. I respirar, és a dir agafar aire i posar-se a treballar amb les mans obertes per fer feina amb il·lusió i per  rebre allò que ens vingui. El futur es construeix amb la col·laboració de tots. Som-hi!

Col·laboració Catequista: Josep.

***************************************************

Horaris e intencions de les misses de la Parròquia de Cabrera de Mar.

         Dissabte 14 de juliol
         Al Plà de l’Avellà a 2/4 de 7 de la tarda.
        A Sant Feliu a les 8 de la tarda pels difunts Josep i Dolors.

         Diumenge 15 de juliol
         A Sant Feliu a 2/4 de 10 del matí.
        A Santa Helena a les 11 del matí per Andreu Soler.




**********************************************
         La col·lecta del passat dia 8 de juliol va ser de 313’30€.

**********************************************
***************************************************


PREGÀRIA PER EL DIUMENGE 15 DE JULIOL DE 2012

DEMANEM LA HUMILITAT I LA POBRESA

Déu Pare, Senyor dels humils, dóna’ns la senzillesa que necessitem per posar la teva pau en el món!
Omple’ns de la humilitat que acosta els homes i dones a la veritat!
Fes de cadascú de nosaltres un pobre, algú que t’escolta!
Dóna’ns, Esperit Sant, les eines per construir la justícia, la que es fa realitat mitjançant la teva pau i el teu perdó!
Ajuda’ns a entendre, Senyor, el secret del teu amor!
El món ens presenta valors basats en l’èxit personal, en l’adquisició de béns materials i en el plaer.
També sovint ens equivoquem i patim el fracàs o la decepció.
Et demanem avui, Déu de bondat, que ens acompanyis sempre i cobreixis tota la realitat de les nostres vides amb la gran manta de la paciència, la dolçor i l’alegria,així com tot allò que contribueixi a la pau, tant la de dintre de cadascú com entre els teus fills.
Pare del Cel, mostra’ns les benaurances que Jesús recorda tota la humanitat!
Gràcies per l’amor que rebem de la família, de les nostres amistats i de tantes situacions de la vida!
Senyor, mostra’ns el full de ruta de l’amor avui i sempre! AMÉN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada