Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dimecres, 25 de juliol del 2012

HOMILIA FETA, PEL P. MANUEL MIRAS I SOLER, EL DIUMENGE SETZÈ DE DURANT L’ANY (22-VII-2012).

Benvolguts gemans:
Avui, l'Evangeli ens convida a descobrir la importància de descansar en el Senyor. Els Apòstols regressaven de la missió que Jesús els havia donat. Havien expulsat dimonis, guarit malalts i predicat l'Evangeli. Estaven cansats i Jesús els diu: «Veniu ara vosaltres sols en un lloc despoblat i reposeu una mica» (Mc 6,31) . Aquesta frase de Jesús ens suggereix la idea de les vacances. Ens suggereix també  que l’objectiu de les vacances es: descansar. Nosaltres, com els apòstols, necessitem un lloc i un temps per descansar en Jesús, pregar, escoltar i aprendre de Jesús.
                  
De vegades, però, no ens adonem i programem les vancances segons les ofertes que fa la nostra societat consumista: viatges, excursions, festes ... I caiem en el parany de consumir activitat ja programades que no sempre ens proporcionen el que necessitem.  Vacances equival a sortir de la ciutat al camp, la platja, lluny del soroll i de la gent de sempre. Cercar espais verds, tranquil·litat, solitud perquè necessitem recuperar-nos. Però, alerta!, necessitem recuperació en tots els aspectes de la nostra existència. Per això a continuación us suggereixo tres aspectes de la nostra vida en què hem de trobar espais verds per respirar a fons, oxigenar-nos i recuperar-nos.
A nivell personal, temps per a nosaltres, per a les nostres afeccions, per conrear el nostre esperit: Reflexionar, llegir, escoltar música, gaudir de l'entorn, la natura, els monuments, els museus, fer allò que durant l'any no podem,….
A nivell familiar,  temps per oxigenar el nostre cor i els nostres afectes: Temps per a la família, per als amics,  per visitar les persones amb qui fa temps que no tractem, temps per parlar i escoltar sense pressa i ser conscients que formem part de la gran família humana.
A nivell espiritual, temps per a Déu: necessitem recuperar-nos espiritualment i oxigenar la nostra fe. Anar a un  recès o exercicis, (jo, per exemple, aniré a fer exercicis espirituals a Montserrat del dilluns dia 6 fins a l’11 d’agost. Aprofito per dir-vos que aquest dies no podré fer la missa de les 7 del vespre), necessitem resar sense presses, anar a missa sense mirar el rellotge, llegir un llibre de formació o espiritualitat, participar en una activitat de servei als altres. La nostra església podria ser, per què no,  l'àrea de descans en el camí sorollós de la vida. Aquesta Eucaristia podria ser aquest temps, curt certament, per escoltar al mestre

Per acabar, jo diria que els Senyor ens diu, descanseu una mica, vosaltres que viviu en tan d'estrès i atabalats per moltes coses. Agafeu unes bones vacances i descanseu per recuperar forces pel curs que ve.
Viviu en intensitat la vida de família i no deixeu les pràctiques religioses, especialment la santa missa, encara que tingueu de fer algun sacrifici.
No podem deixar de respirar i menjar ni de tantes funcions essencials en la vida. Tampoc podem deixar de respirar espiritualment i alimentar-nos del pa de vida, que és Jesucrist.
Germans i germanes, busquem, durant aquestes vacances, espais verds en la nostra ànima perquè ens recuperem, ens renovem i estiguem en condicions de tornar a les nostres tasques ordinàries amb més energia i en condicions de rendir més.
Que tingueu un bon diumenge i que Déu us beneeixi. Amén.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada