Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dimarts, 14 d’agost del 2012

Diumenge XIX de durant l’any – 12-VIII-2012 - FP-5 LA MARE DE DEU D'AGOST

La Mare de Déu d'agost
El dimecres, dia 15 és la FESTA DE L’ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU,  motiu de Festa Major a molts pobles del nostre entorn i de més lluny que tenen a Maria per patrona. És una data que hi convida, potser més pel bon temps i la calor que no pas per la festa litúrgica en si mateixa. Molt sovint es mantenen les festes als pobles però no es té tan present el patronatge que les ha motivades, perquè la societat en general avui és més laica i la religiositat  ha minvat.
Convé que, nosaltres cristians,  no oblidem les arrels de les nostres festes i que, si tenim la fe com un valor en la nostra vida, mantinguem viu el que significa celebrar la festa i el patronatge d’un sant o santa o de la Mare de Déu. És un deure que tenim com a creients, no només personalment sinó també com a poble transmissor d’uns valors que vénen de lluny i formen part del nostre patrimoni cultural i religiós.
 
Aprofito per felicitar, des d’aquí, a totes les persones que avui celebren el seu onomàstic: que sentin l’estimació dels seus i l’ajut de santa Maria.


           Manuel Miras i Soler, Administrador P



AGENDA
DEFUNCIÓ: el proppassat dia 3 d’agost, a les 9’30 del matí, a l’església parroquial es va celebrar la missa exequial pel JAUME VIÑALS MANENT, de 98 anys d’edat. Va morir a Mataró, el dia abans. Nascut a Cabrera de Mar. Reposi en pau.

DIA 15 D’AGOST
FESTA DE L’ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU
(les misses seran com els festius)

VIGILIA:             A LES VUIT DEL VESPRE  A SANT FELIU
EL DIA 15:         A LES 9’30 DEL MATÍ A SANT FELIU
                           A LES 11 DEL MATÍ A SANTA ELENA.
 

¡L'Any de la Fe! ( i 2)
 Segon CONÈIXER LA FE:  atès que l'Església és el primer "subjecte" de la fe, el Catecisme de l'Església Catòlica és,  en el nostre temps,  una referència essencial per conèixer i fer vida els "continguts" de la fe. «Subsidi preciós i indispensable», «un dels fruits més importants del Concili Vaticà II», va ser lliurat pel  Papa Beat Joan Pau II a l'Església «com a regla segura per a l'ensenyament de la fe i com a instrument vàlid i legítim al servei de la comunió eclesial »  (Const. ap. Fidei depositum).     
En aquest horitzó, «l'Any de la fe ha d'expressar un compromís unànim per redescobrir i estudiar els continguts fonamentals de la fe, sintetitzats de manera sistemàtica i orgànicament en el Catecisme de l'Església Catòlica». En ell s'ofereix «una memòria permanent de les diferents maneres en què l'Església ha meditat sobre la fe i ha progressat en la doctrina, per donar certesa als creients en la seva vida de fe». En les diferents parts de la seva estructura, íntimament relacionades, el que presenta el Catecisme «no és una teoria, sinó la trobada amb una Persona que viu en l'Església»: Crist.     
Per tant, Benet XVI espera que el Catecisme sigui un suport per a la fe en el moment actual, que «redueix l'àmbit de les certeses racionals al dels èxits científics i tecnològics», ajudant a mostrar que no hi ha conflicte entre la fe i la veritable ciència.
Tenim per davant uns mesos per preparar-nos a començar l'any de la fe amb cor magnànim. Llegir, reflexionar, meditar i assimilar amb la ment i amb la vida, en aquests mesos, el Catecisme és una forma meravellosa, personal i comunitària, d'obrir l'ànima a la gràcia de l'Any de la Fe
Tinguem present al llarg d'aquest temps: "que la paraula del Senyor segueixi avançant i sigui glorificada" Que aquest Any de la Fe faci cada vegada més forta la relació amb Crist, ja que només en Ell tenim la certesa per mirar al futur i la garantia d'un amor autèntic i durador.
                               Manuel Miras i Soler, Administrador P.
INFORMACIONS

CONTACTE
Administrador parroquial:
P. Manuel Miras i Soler
Tel. personal: 679 875 123

HORARI  DE MISSES I ALTRES
Dies feiners:
A les 19h:      MISSA A SANT FELIU (De dilluns a divendres) 
Dissabtes:
A les 20h:      MISSA, anticipada de diumenge, A SANT FELIU.
Diumenges i festes de precepte:
A les   9’30h: MISSA A SANT FELIU
A les 11h:      MISSA A SANTA HELENA
Sagrament de la Reconciliació:
Ordinàriament el prevere estarà al confessionari els DISSABTES una hora abans de la missa del vespre i sempre que es demani. Durant els temps d’Advent i Quaresma hi haurà celebracions comunitàries que oportunament seran anunciades.

HORARI DESPATX PARROQUIAL
De moment caldrà posar-se d’acord amb l’Administrador: el P. Manuel Miras i Soler (telèfon personal: 679 875 123).
LA PARRÒQUIA TÉ UNA PÀGINA WEB
On trobareu la información básica referent a la parròquia. L’adreça és la següent:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada