Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

divendres, 3 d’agost del 2012

Diumenge XVIII de durant l’any – 05-VIII-2012 - FP-4

Aprofiteu per veure la Sagrada Familia
Aprofitar les vacances per visitar llocs, que enriqueixin els nostres coneixements i el nostre esperit, és una cosa bona i volguda per Déu. Jo us proposo que visiteu el Temple de la Sagrada Família. L’any passat la vaig poder visitar amb un gran guía. És tota ella un llibre obert que ens parla de Déu. Una bona catequesi per a tota la família. Comparteixo amb vosaltres algunes de les coses que em vam fer descobrir:
         Si arribeu davant la façana principal del Temple –la façana de la Glòria- trobeu la porta central de bronze, en la qual es llegeix el Parenostre. És la porta de l’eucarístia. N’hi ha tres més a la façana del Naixement i tres a la façana de la Passió, en total set, que representen els sagraments. A la base vuit columnes, representen les benaurances…
         Quan entreu, és com un bosc de palmeres, distribuït en cinc naus. La nau central culmina en una cúpula de 75 m. on veieu la representació simbòlica de Déu Pare. El Fill es troba amb el Pare. És on hi ha l’altar major. Damunt de l’altar, Jesús, el Fill Unigènit, a la creu: entremig, el dosser o lampadari dels set dons de l’Esperit Sant. Vet aquí la Santíssima Trinitat.
         El bosc de palmeres és imatge simbòlica de l’Església, fins i tot martirial (les palmeres). Les columnes (els arbres) estan dedicats a les Esglésies del món. Als vitralls dels murs s’hi poden llegir els nom dels Sants i dels santuaris de Catalunya.
Si avanceu fins al cor de l’església –el creuer-, les quatre columnes estan dedicades als evangelistes. A la cúpula de 60 m. d’alçada s’hi recorda la visió dels vint-i-quatre ancians del llibre de l’Apocalipsi (4,4). Circumden als evangelistes, les dotze columnes dedicades als apòstols. Les de Pere i Pau són l’entrada del presbiteri. En el Temple hi ha 52 columnes: és a dir tots els diumenges de l’any.
         A banda i banda del creuer, en les façanes interiors del Naixement i de la Passió, hi contemplem les imatges de Sant Josep i de la Verge Maria. Al mig, damunt de l’altar, Jesús. Vet aquí la Sagrada Família. Veiem, doncs, una visió vertical de la Trinitat del cel, i una visió horitzontal, la Trinitat de la terra. S’hi entrellacen l’una i l’altra.
         Aquesta meravella de la Sagrada Família, tota una catequesi, és digna de contemplar, conéixer i compartir amb els fills, amics, visitants, etc.  ÀNIMS!!!... I AIXÍ QUE POGUEU, VISITEU-LA.

      Manuel Miras i Soler, Administrador P.


AGENDA
DEFUNCIÓ: el proppassat dia 23 de juliol, a les 11 del matí, a l’església parroquial es va celebrar la missa exequial pel LLUIS LAMATA LAUREOS, de 63 anys d’edat. Va morir a Barcelona, el dia 21. Havia nascut a Alfaro-La Rioja. Reposi en pau.

BATEIG: El proppassat dia 29 de juliol el nen MARCEL RUIZ OLUCHA, fill d’en Juan Carlos i la Silvia, natural i veí de Vilassar de Mar, va rebre el sagrament del Baptisme a l’església parroquial de Cabrera de Mar. L’enhorabona al Marcel i als seus pares i padrins.

AGRAÏMENT PER LA NETEJA I L’ORNAMENTACIÓ DE L’ESGLÉSIA.
Per la festa del nostre sant Patró  tots us heu pogut adonar que el presbiteri de l’església feia molt goig. L’església era molt neta. Tot el mèrit és d’un grup que es va oferir per fer una bona neteja de l’església i també de Sant Feliu i de la Creu. La ornamentació també ha estat  excel·lent. Moltíssimes gràcies.

INTENCIONS DE MISSA:   Dissabte, dia 4 d’agost, per JOAN PERMANYER.
 
Sempre que hi hagi intencions de missa encomandes les publicarem en aquest full parroquial. Això si, sempre i quan m’ho feu saber. Gràcies.


la presentació de l'Any de la Fe (11 octubre 2012)
¡L'Any de la Fe! (1)
La Carta apostòlica 'Porta fidei' (11-X-2011), mitjançant la qual el Papa va convocar l'Any de la Fe, és una invitació a viure la fe, conèixer els seus continguts i comunicar-la a altres, com a porta i camí cap a la vida en plenitud. En aquest document cal assenyalar tres passos, que aniré exposant en tres moments diferents:

Primer VIURE LA FE: redescobrir la fe, en totes les seves dimensions, per poder ser testimonis de Crist.
La fe és una porta que Déu obre per introduir-nos en la seva vida íntima, a través de l'Església. Actualment la «profunda crisi de fe» demana redescobrir la fe cristiana de manera nova, per poder donar un testimoni coherent de Crist. «Redescobrir els continguts de la fe professada, celebrada, viscuda i resada, i reflexionar sobre el mateix acte amb el que es creu, és un compromís que tot creient ha de fer propi, sobretot en aquest Any". La guia segura, diu el Papa, per a aquest aprofundiment i redescobriment de la fe és el Concili Vaticà II i el Catecisme de l’Església Catòlica.
Aquí cal subratllar dos aspectes de la fe: els continguts de la fe (expressats en el Credo) i l'acte de fe. La fe personal comença amb l'acte de fe (la decisió i l'assentiment a Déu), que és mogut per la gràcia de Déu. No n'hi ha prou conèixer els continguts de la fe, sinó que es requereix "obrir el cor" (cf. Ac 16, 14), per acceptar el que la fe proposa.     
La fe té conseqüències per a la intel·ligència i per a la vida social: porta a «comprendre les raons per les quals es creu" i "exigeix ​​també la responsabilitat social del que es creu». No és una cosa purament privat i individual: «la mateixa professió de fe és un acte personal i alhora comunitari. El primer subjecte de la fe és l'Església».  (En efecte, el cristià que creu s'incorpora al cos o la família dels creients).  Això no és obstacle perquè qui busca sincerament la veritat, tot i que encara no tingui la fe cristiana, posseeix ja un "preàmbul" de la fe.           
Manuel Miras i Soler, Administrador P.



INFORMACIONS

CONTACTE
Administrador parroquial:
P. Manuel Miras i Soler
Tel. personal: 679 875 123

HORARI  DE MISSES I ALTRES
Dies feiners:
A les 19h:      MISSA A SANT FELIU (De dilluns a divendres) 
Dissabtes:
A les 20h:      MISSA, anticipada de diumenge, A SANT FELIU.
Diumenges i festes de precepte:
A les   9’30h: MISSA A SANT FELIU
A les 11h:      MISSA A SANTA HELENA
Sagrament de la Reconciliació:
Ordinàriament el prevere estarà al confessionari els DISSABTES una hora abans de la missa del vespre i sempre que es demani. Durant els temps d’Advent i Quaresma hi haurà celebracions comunitàries que oportunament seran anunciades.

HORARI DESPATX PARROQUIAL
De moment caldrà posar-se d’acord amb l’Administrador: el P. Manuel Miras i Soler (telèfon personal: 679 875 123).
LA PARRÒQUIA TÉ UNA PÀGINA WEB
On trobareu la información bàsica referent a la parròquia. L’adreça és la següent:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada