Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dimarts, 14 d’agost del 2012

HOMILIA FETA PEL P. MANUEL MIRAS I SOLER EN LA SOLEMNITAT DE L’ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU. (15 d’agost del 2012)

Celebrar avui la festa de l'Assumpció de la Mare de Déu al cel no és commemorar un privilegi més de Maria, que l’allunya més i més de nosaltres. Celebrar l'Assumpció de Maria al Cel és afegir-nos al seu càntic del Magnificat: "Des d’ara totes les generacions em diran benaurada, perquè el Totpoderós obra en mi meravelles".
Celebrar l'Assumpció de Maria és també celebrar l'esperança. Sí, germans, avui és el dia esperançador en què es comença a complir una de les promeses que el Senyor, Jesús, el Fill de Déu, ens ha fet a tots nosaltres: "Qui creu en mi, té vida eterna i jo el ressuscitaré el darrer dia ". L'Assumpció de Maria no fa res més que anticipar la nostra resurrecció i la nostra ascensió al cel.
Maria, una com nosaltres, ha assolit la cota més alta, a la que tots estem cridats. És veritat que Maria va tenir una missió i un lloc de privilegi: l'ésser Mare del Fill de Déu. I és també veritat  que Maria va tenir la llibertat de dir Sí o dir No, a la proposta que li va fer Déu.  El veritable mèrit de Maria ens ho diu Jesús a l'Evangeli en aquell passatge en el qual les dones li criden dient-li: "beneït el ventre que et van dur i els pits que et van alletar ", a la qual cosa Jesús respon ressaltant la veritable virtut de Maria, no el seu lloc de privilegi com a mare seva, sinó com a creient: "més aviat beneït el qui escolta la paraula de Déu i la compleix, qui creu en mi i en la meva paraula, perquè té vida eterna ".
                             
Germans i germanes, celebrar avui aquesta festa de l'Assumpció de Maria, és celebrar una conseqüència del Misteri central de la nostra Fe: la Resurrecció de Jesucrist en el qual tots hem ressuscitat.

Sí, Jesús va morir i va ressuscitar. Aquest Jesús que va viure amb els Apòstols viu avui. Maria que va portar al seu si Jesús viu avui. I nosaltres que som aquí, un dia morirem i també viurem amb Jesús i Maria. Aquesta és la nostra fe.

Deixem de banda el "com" i el "quan" que ni tant sols ens ho podem imaginar. I quedem-nos amb aquesta realitat de Fe i creguem com  Maria, el nostre model.
Maria se'ns ha avançat. Ha corregut més en la cursa. Déu l'ha posada al cim del cel, com estrella plena de llum, perquè ens guiï i ens ompli d'esperança en el nostre camí, de tal manera que:
- Quan la llumeneta de la nostra fe vacil·li, mirem  l'estrella, que és Maria, i demanem-li aquesta fe que ens porta la vida eterna.
- Quan ens trobem desesperançats pels problemes familiars, econòmics, de malalties,... mirem  l'estrella i, Maria ens donarà esperança, perquè també Ella va arribar al cel per camins difícils i costeruts. També ella va estar al peu de la creu. També ella es va esquinçar el seu cor en veure el seu Fill morir a la creu.
- Quan ens adonem que la borratxera de la diversió, del passar-ho bé, l'egocentrisme es va apoderant de nosaltres, demanem a Maria que no permeti que siguem joguines dels altres, perquè portem dins nostre el tresor de la vida eterna.
Germans, demanem avui a Maria que cada dia ens assemblem més a ella. Avui, com a comunitat creient tenim l’oportunitat de mirar-nos al mirall de Maria, d’admirar i compartir la seva fe, d’evangelitzar com ella, de tenir una preocupació exquisida per les necessitats dels altres, de descobrir un Déu tot amor.
Que Maria, Mare de Déu i Mare Nostra, en aquesta festa de l'Assumpció, ens ompli d'alegria i d’esperança i sigui per a tots nosaltres l'estrella que ens condueixi cap a Crist. 
Bona festa i felicitats a totes les dones que avui celebren el seu onomàstic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada