Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dimecres, 1 d’agost del 2012

Homilia amb motiu de la Festa del nostre sant Patró Sant Feliu, màrtir. (1-VIII-2012)

Vull començar agraint a Déu i al Sr. Cardenal, que m’ha nomenat Administrador d’aquesta Parroquia, el poder  presidir, avui,  aquesta Eucaristia en memòria del nostre sant Patró Sant Feliu.  Sí! avui Cabrera de Mar està de festa i ho celebra amb alegria i seguint la tradició dels nostres avantpassats.

La commemoració d’un mártir sempre ens ajuda a reflexionar sobre la nostra identitat cristiana. Del nostre Sant hem d’aprendre molt hem d'aprendre molt. Ell va ser  màrtir. Va predicar l'Evangeli amb força i il·lusió i va regar aquesta sembra amb la seva pròpia sang. Paraula i testimoniatge.
Sant Feliu va treballar per l'Evangeli. Va dedicar tota la seva vida a Crist, la seva paraula era emprada per estendre el missatge de salvació. Ell sap que una sola cosa és necessària: estimar Déu passant pel proïsme. Ell vol ser conseqüent, per això, abandona el seu país i marxa per ajudar a altres cristians que són perseguits i brutalment martiritzats. Des del nord d'Àfrica fins a Girona, no importa la distància, l'important és arribar al lloc triat i necessari per complir la missió.
Quantes vegades no resaria el salm responsorial d'avui: "Senyor, confio el meu alè a les vostres mans".  Feliu va buscar sempre el refugi en el Senyor, d’altra manera  com va poder dur a terme la seva missió evangelitzadora?
Sense l'ajuda de Déu, és molt difícil ser autèntics testimonis de Crist, perquè som molt febles i bastant covards. Només en Jesucrist hi ha la força, el valor, el coratge per arriscar la vida d'aquesta manera.
La tasca de tot Apòstol ha de passar per la renuncia de les coses d’aquest món. Les coses del món ens atrau, ens envaeix, ens envolta i ens aclapara. Cal donar mort a tot el que ens pugui apartar de l'amor de Déu, de la nostra tasca com a cristians. Ans contrari, no podrem avançar, ni créixer, ni complir la missió encomanada. Jesús en la parábola del ric insensat ens diu:  “Tot el que has amuntegat, en aquest món, de qui serà? Així passa amb tothom qui reuneix tresors per a ell mateix i no es fa ric als ullts de Déu”  Segons Jesús:
És ric davant de Déu aquell que produeix obres segons l'Evangeli; qui té el cor noble, bondadós; qui és generós davant els altres; qui pren seriosament a l'altre; aquell que és capaç d'estimar sense mesura; qui gaudeix amb la virtut i arrenca el pecat de la seva vida.
És ric davant de Déu qui cerca l'essencial, busca la gràcia fins aconseguir-la;  estima Déu sobre totes les coses; col·loca el llistó de la fe ben alt en la seva vida.
És ric davant de Déu,  qui el té en el seu cor i en gaudeix de la seva presència.

No hi ha dubte que sant Feliu va ser molt ric davant Déu. Va viure per a Ell i no va témer donar la seva vida per  guanyar la vida eterna.

El triple martiri que va patir  va ser la prova del seu amor a Crist. Va provar el seu amor fins a l'extrem. Va ser capaç de vessar la seva sang per Jesucrist, per l'Evangeli, per l'Església. Allò de l'Evangeli: "Aneu convertiu tots els pobles, bategeu-los en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant, i ensenyeu-los a guardar tot el que jo us he manat", va ser per a sant Feliu el motiu que el va portar a sortir de la seva comoditat, de la seva terra i carregar el cabàs de la llavor i començar a sembrar la Paraula de Déu, sense mirar els riscos, sense nostàlgies, amb generositat, sense por, sense témer el que pogués venir, amb valentia i amb molta il·lusió. I el Senyor que és la nostra força i el nostre poder, el va omplir de tota la seva gràcia per a realitzar amb fruits la missió d'evangelitzar.

Germans i germanes,  nosaltres, també, som cridats a ser agents de la nova evangelització. No tinguem por d'anunciar Crist al nostre món. Donem raó de la nostra fe, com diu Sant Pere. I fem-ho allà on ens trobem i segons els carismes propis de cadascún: prediquem Crist, fem-lo present amb la paraula i amb el testimoni com ho va fer el nostre Sant.  És aquesta una missió urgent,  tots estem compromesos i no podem desligar-nos. Som cristians i com a tals som evangelitzadors. No tinguem por,  no ens avergonyim de Jesucrist.

Germans i germanes: Sant Feliu del segle III i cadascun de nosaltres del segle XXI, rics davant Déu per la fe, l'esperança i l'amor: hem  d’anunciar que Jesús és Senyor, Cabrera de Mar necessita una empenta evangelitzadora, cal refer l'home des dins per poder assolir una societat nova, i per això hem d’evangelitzar.  Els catòlics de Cabrera de Mar no podem restar adormits si volem que l’Evangeli sigui conegut i Crist estimat: tots hem treballar amb interès, amb esperança i amb il·lusió per anunciar que Jesucrist és l’únic Salvador ahir, avui i sempre. Que sant Feliu ens ajudi i ens beneeixi. Bona festa.
                                       Manuel Miras i Soler, Administrador P.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada