Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dimarts, 13 de setembre del 2011

Diumenge 11 de Setembre de 2011 a Cabrera de Mar


Per escoltar tot l'acte desde Radio Cabrera de Mar:
http://www.audiovisualcabrera.net/index.php?apartat=2&id=232
(clicar sobre de: Acte Institucional - 11 SETEMBRE 2001 - 11 09 11 )

Part extreta del Blog de Albert Calls
http://albertcalls.blogspot.com/2011_09_01_archive.html
.../... 
De la Jornada d'avui destaquen un discurs sòlid, amb missatge, de l'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, a l'alçada del moment; la lectura del manifest del Correllengua a càrrec de Pere Rodríguez i la interpretació del Cor Parroquial de Cabrera de Mar, que sota la direcció de Carme Godall, una persona que s'estima la música i la cultura per damunt de tot, va prenent consistència i evoluciona, any rere any. Godall és, sens dubte, un valor a tenir en compte en la cultura del nostre poble, una inversió de present i futur que espero que els polítics sàpiguen apreciar en la seva justa mesura.

Un dels esments de Albert Calls, en el seu escrit sobre la Diada d'aquest any, es sobre el nostre estimat Mossèn i diu el següent:

El primer esment es per Mossèn Raimon Canalias, que després d'una situació personal mèdica molt complicada, ha adreçat unes paraules a la gent que ens hi havíem reunit i ens ha recordat el seu compromís amb Catalunya, una marca inesborrable de la seva trajectòria personal. 

* Les paraules adreçades per Mossèn Raimon, ressaltades en negreta, son extretes duna part del poema del Canonge de Vic: Jaume Collell i Balcells, que fragmentàriament oferim:

Mes, no esmentem fets innobles
ni parlem ja de greus torts,
gemegà es propi de pobles
decadents o casi morts.
"No captem el dret de viure
dret que no es compra ni es ven;
poble que mereix ser lliure,
si no li donen, s'ho pren".
Front altiu i parla franca
i amb lo cor esperançat,
conquistarem lo que ens manca
guardant bé el que ens ha quedat.
Germans! nostre crit retrunya
ben alt, i a la llum del sol:
Visca lliure Catalunya
dintre el reialme espanyol!

(Familia Boadas Urgellés)

Avui, 11 de Setembre del 2011, també recordem i celebrem el verdader privilegi d’haver pogut compartir, amb en Ramon, un tram de les nostres vides.  Gràcies Senyor!


Reprodueixo un text del nostre ben volgut amic, Jaume Borras, que va escriure el maig del 2005, sobre ell:

"Ramon,
Veig les guspires de l’emoció i l’alegria en els teus ulls. T’observo mirant-me per damunt de la muntura de les olleres lleugerament caigudes a sobre del nas. Els moviments compassats del cap provocats pel riure contingut, silenciós i discret. El rostre ruboritzat i el somriure de felicitat dibuixant-se a sota del bigoti. Era el teu particular sentit del humor. Aquell tant teu, i que tant ens agradava; el somriure del minyó entremaliat que en realitat portaves a dins. Home de temperament tranquil, pausat i discret, però segur i senyor.
Per sobre de tot, de tu Ramon, ens perviu el record d’una amistat intensa que ens omple i continuarà omplint el cor mentre visquem. celebrem avui el verdader privilegi d’haver pogut compartir amb tu un tram de les nostres vides.
Et recordem amic.   Jaume Borras"
Ramon Boadas i Masriera
11 Maig 1956
11 Setembre 2003

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada