Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dissabte, 23 de juny del 2012

COR PARROQUIAL I L’OBRA CULTURAL DE L’ALGUER

COR PARROQUIAL I L’OBRA CULTURAL DE L’ALGUER

         El Concert del Cor Parroquial Sant Feliu a l'Alguer, amb cançons del folklore català, va arrencar un fort aplaudiment per part d'un centenar d'algueresos que formaven part del públic, juntament amb alguns familiars dels cantaires.

 
                         
                         
El Cor Parroquial va contactar amb el nucli més ferm i entusiasta de parla catalana de tot Sardenya. Per això, tot el públic eren bons coneixedor de la llengua catalana en la seva vessant algueresa, i també hi van ser presents la plana major de les institucions alguereses que vetllen per la llengua catalana i la seva propagació: Obra Cultural de l'Alguer, Omniun Cultural, Escola d'Alguerès, Art i Música.
         L'Honorable parlamentari de Sardenya, Sr. Carlo Sechi ens va fer una explicació interessantíssima sobre la història de l'Alguer. Tanmateix ell ha estat Síndic (Ex-Alcalde) de l'Alguer i defensor del català, tasca que desenvolupa i intensament i que l'ha fet mereixedor de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Ell mateix ens va atendre en tots els detalls del concert. El President de l'Obra Cultural, Sr. Tilloca, va presentar l'acte i es va encarregar de la cloenda i ens va fer entrega d'un record de l'Alguer i un llibre del recull de cançons alguereses.
         Al final, ens van oferir un sopar amb productes de la terra, elaborats per ells mateixos de forma artesanal, tan pel que fa als plats elaborats i rebosteria casolana, com per als vins i licors, alguns dels quals segons receptes de principis del segle XVIII.
         A continuació podeu veure aquests escrits publicats a l’Obra Cultural de l’Alguer:
5 de juny
         Dissabte 9 de juny, a les h. 20.00, a la sala de l’ex seminari, carrer Sàsser, gentilment posat a disposició de la Universitat de la tercera edat, la Coral “S. Feliu” de Cabrera de Mar (Barcelona), dirigida de Carme Godall, tenguerà un concert de cançons populars catalanes.
         Després del concert, a la seu de l’Avui l’Alguer, en davant de l’ex seminari, que hospita l’exposició fotogràfica de Gabriel Monti “La vida a dabaix”, és estat organitzat un renfresc que afavorirà l’encontre entre els socis i amics de l’Obra Cultural i los membres de la coral.
Se confia en la Vostra presència.
         Resposta del Cor Parroquial a l’escrit de l’Obra Cultural de l’Alguer, a càrrec de Pilar López Varela (cantaire):
         He estat una de les persones participants de la coral Sant Feliu de Cabrera de Mar, que dirigeix Carme Godall, que aquest passat dia 9 han participat en el concert a la sala del ex.seminario. En el meu nom i en el de tots els components i acompanyants de la Coral, us volem donar les gràcies per la vostra acollida i detalls a la nostra estada en aquesta bonica ciutat. Esperem poder tornar en alguna ocasió, i també que algun dia sigueu vosaltres els que ens visiteu, per poder continuar amb aquest intercanvi de cultura tan propera. Moltíssimes gràcies.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada