Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

divendres, 24 d’agost del 2012

Diumenge XXI de durant l’any – 26-VIII-2012 - FP-7


Últim diumenge
d'agost,...
A l'estiu, a l'hivern i a tot temps ens apleguem com a creients per a celebrar l'eucaristia cada diumenge, cada festa, cada dia... Però les activitats dels grups parroquials s'aturen en els dos mesos d'estiu, tot i que uns i altres hi pensem sempre i anem preparant el nou curs.
Doncs bé, les primeres activitats del primer mes de la tornada seran les reunions del grup de catequistes (CATEQUISTES DE LA PARRÒQUIA, QUIN DIA ENS PODRÍEM REUNIR?).
Sobre la Catequesi. Anem dient sempre: la Catequesi fa comunitat, la comunitat fa Catequesi... És ben bé així?
Crec que, com a cristians de Sant Feliu, ens hauríem d'adonar que el punt de mira de les catequistes és sempre la comunitat cristiana, la parròquia. Enguany voldríem insistir-hi encara més, proposant a pares i mainada una Catequesi que no només sigui Iniciació cristiana, Proposició de la fe cristiana, sinó també Immersió en la comunitat cristiana.

Això voldrà dir que no solament se'ls hi parlarà dels temes propis de la Catequesi, sinó que se'ls convidarà, com s'ha fet sempre, a participar en la celebració de l'eucaristia dominical, i a conèixer i implicar-se en les activitats de la parròquia: Formació, xerrades, animació de grups de joves,  manteniment de l'església, Càritas, Visita als malalts, etc.
I per part nostra? Només dir: mira què bé si fan això? Ens cal fer una passa més: acollir i fer costat a pares i infants quan vinguin, potser nous i despistats, a formar part d'una assemblea eucarística; donar-los-hi la benvinguda, de cor i de fet, si s'animen a participar en un grup parroquial, etc.
De la Catequesi, i... de moltes més coses i grups parroquials hauríem de parlar. Ja ho anirem fent al cap de l'any: parlar-ne, viure-ho i... donar gràcies a Déu que segueix aplegant-nos en l'Església de Jesús i empenyent-nos amb la força sempre nova de l'Esperit.
 Manuel Miras i Soler, Administrador P.


AGENDA
Dia 25, dissabte, INTENCIONS DE MISSA: Joan Mestres, a les 20h a Sant Feliu. (Primer aniversari de la seva mort, el dia 24)

Sempre que hi hagi intencions de missa encomandes les publicarem en aquest full parroquial. Això si, sempre i quan m’ho feu saber. Gràcies.

SANTS IMPORTANTS DE LA SETMANA.
Dilluns, 27: Santa Mònica, una mare a qui Déu li “va acollir les llàgrimes piadoses que vessà per la conversió del seu fill Agustí”.


Santa Mónica i el seu fill Sant Agustí
Dimarts, 28: Sant Agustí, pare de l’Església pels seus escrits erudits i apassionants, se’l considera un dels pensadors fonamental de la història d’Occident.

Divendres, 31: Sant Ramon Nonat, quedem-nos, sobretot, amb el seu missatge: “L’amor per als nostres germans ha de ser tan gran que hem de viure sempre atents als seus sofriments i necessitats”.

Sant Ramon Nonat
(Imatge custodiada per l’avia Ana Mª)


"L'Any de la fe" -Hem de donar raó de la nostra fe.
 “La fe ve de sentir la predicació”, diu sant Pau. I una de les mancances que tenim els cristians d’avui és que parlem poc als altres, fins i tot en les ocasions favorables, d’allò que creiem, de la fe que professem i que dóna sentit a la nostra vida. És evident que, abans de poder parlar de la nostra fe, cal que la coneguem suficientment,  i conèixer-la no sols amb el cor sinó també amb la intel·ligència.  Seria molt important que cada cristià, cada un de nosaltres, sabéssim explicar  amb claredat, amb coherència i amb un llenguatge entenedor el més essencial de la nostra fe. Per aconseguir-ho, la primera condició és formar-nos. Així com en altres  aspectes  de la vida  quotidiana estem molt al dia: en informàtica, en música, en esport, etc. no sembla que passi el mateix en l’ordre de la fe cristiana. Potser hem de reconèixer que no ens hem preocupat prou d’actualitzar la nostra fe,  d’aprofundir-la, de fer-ne una fe adulta, madura. I, aleshores,  no és estrany que  qualsevol notícia  que rebem que sigui  contrària a la fe cristiana  faci  trontollar la nostra fe. No us agradaría estudiar una mica més la fe de l’Església?.  Seria magnífic fer el propòsit d’aprofundir-la  especialment durant l’Any de la Fe que, com vosaltres ja sabeu, començarà l’onze d’octubre d’enguany. 
Us proposo tres maneres importants per aprofundir la fe:
-La primera: prestar més atenció a les lectures dominicals i escoltar bé les homilies de les celebracions de l’Eucaristia. Un cristià que participa cada diumenge a la santa missa i rep una bona homilía, sens dubte, al llarg dels anys va rebent una molt bona formació en la fe. Les meves homilies, per exemple, les trobareu al Blog de la Parròquia. Si personalment no hi  podeu tenir accès, demaneu-li a alguna persona que us la imprimexi.
-La segona: és llegir i estudiar el Catecisme de l’Església catòlica. El Papa Benet XVI vol que es difongui en aquest any de la fe. Tot catòlic amb una cultura mitjana hauria de llegir i estudiar a fons aquest text.
-La tercera: són les Catequesis sobre el Credo que va impartir el beat Joan Pau II i que són una exposició molt completa del conjunt de la fe. Les podeu aconseguir a qualsevol llibreria especialitzada o bé a internet. Val la pena tenir aquestes dues obres que no haurien de faltar a la biblioteca sobretot d’un catequista. L’estudi d’aquests materials estic segur que us consolidarà en el goig de la fe i estareu més preparat per donar raó de la nostra fe.

INFORMACIONS

CONTACTE
Administrador parroquial:
P. Manuel Miras i Soler
Tel. personal: 679 875 123

HORARI  DE MISSES I ALTRES
Dies feiners:
A les 19h:      MISSA A SANT FELIU (De dilluns a divendres) 
Dissabtes:
A les 20h:      MISSA, anticipada de diumenge, A SANT FELIU.
Diumenges i festes de precepte:
A les   9’30h: MISSA A SANT FELIU
A les 11h:      MISSA A SANTA HELENA
Sagrament de la Reconciliació:
Ordinàriament el prevere estarà al confessionari els DISSABTES una hora abans de la missa del vespre i sempre que es demani. Durant els temps d’Advent i Quaresma hi haurà celebracions comunitàries que oportunament seran anunciades.

HORARI DESPATX PARROQUIAL
De moment caldrà posar-se d’acord amb l’Administrador: el P. Manuel Miras i Soler (telèfon personal: 679 875 123).
LA PARRÒQUIA TÉ UNA PÀGINA WEB
On trobareu la información básica referent a la parròquia. L’adreça és la següent:


Parròquia de Sant Feliu de Cabrera de Mar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada