Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dilluns, 1 d’octubre del 2012

Diumenge XXV de durant l’any – 23-IX-2012 - FP-11

Educar... en l'amor
Quan tot just em començat un nou curs Pastoral, escolar,… Cal recordar que Jesucrist ens convida sempre a anar més enllà de tot legalisme. No són les lleis les que us poden salvar, sinó l’amor, ens diu en l’evangeli. El compliment de les lleis si aquestes cerquen el benestar social i la justícia per a tothom, ens poden ajudar –certament-, en la recerca de la pau i en la convivència humana, però hem de defugir el pensament de creure’ns que pel fet de complir les lleis ja som millors i ho fem tot bé i que tenim dret a reclamar un premi per la nostra conducta, ans al contrari, el Senyor ens mena a posar el nostre esforç en la pràctica del manament de l’amor, “estimar Déu i estimar els germans”.
Amor, que ens farà caminar més enllà dels preceptes legals, de les imposicions de les lleis, dels deures obligats, i ens farà reconèixer humilment les nostres limitacions, i la necessitat de conversió continua a la Paraula de Déu.
No hi ha prou amb dir: jo vaig el diumenge a missa, no mato, no robo o no menteixo, cal veure l’altre com un germà al qual hem d’estimar, ajudar, potenciar, acollir i valorar en la seva condició d’ésser humà, sense distincions de cap mena, ni d’origen, sexe, ètnia o qualitats. En Crist la dignitat humana és elevada a la categoria de fills de Déu, per això tota discriminació és una manca d’amor que posa de relleu el desconeixement de les paraules de Jesucrist i del missatge cristià contingut a l’evangeli.
L’educació cristiana en els valors evangèlics, és un deure dels pares en vers els seus fills que ha de començar en ells mateixos, en la seva relació d’espòs i d’esposa, d’home i dona que s’estima i es respecten, iguals davant Déu i que viuen fonamentats en Crist.
La família i la parròquia, l’escola i la societat,  són els àmbits de l’educació i la formació del nostres infants i joves, per això cal que d’acord amb les nostres opcions de vida, il·luminats per Jesucrist, els acompanyem en el seu creixement i demanem per a ells una formació integral en tots els aspectes (inclòs el religiós i espiritual) que els ajudi a créixer plenament com a homes i a desenvolupar la seva vida.

AGENDA
Dia 22, dissabte, INTENCIONS DE MISSA: Ramón Bonet, a les 20h a Sant Feliu. Doneu-li, Senyor, el repòs etern, i que la llum perpètua l’il·lumini.

DEL 24 AL 27 DE SETEMBRE
NO HI HAURÀ MISSA A LES 7 DE LA TARDA.
Aquests dies estaré al Santuari de Lourdes, un pelegrinatge al qual em vaig comprometre l’any passat. Us tindré present i pregaré, tots els dies per la Parròquia, davant de la imatge de la Mare de Déu de Lourdes. 

Dia 29, dissabte a 2/4 de 7 REUNIÓ DE CATEQUISTES per preparar la trobada amb els Pares dels nens/es que fan catequesi enguany.

Finalment, els tècnics en sò han possat solució al problema que teníem respecte de la megafonia de l’església. Donem gràcies a Déu.

L'Any de la FE
L'Any de la Fe, proclamat pel Papa Benet XVI, començarà l'11 d'octubre de 2012, en el 50 aniversari de la inauguració del Concili Vaticà II
EL NOSTRE CARDENAL ARQUEBISBE LLUÍS MARTINEZ SISTACH, RESPON A LA PREGUNTA: QUINA IMPORTÀNCIA I SIGNIFICAT PENSA QUE POT TENIR AQUEST ANY DE LA FE PER ALS FIDELS DE LA SEVA DIÒCESI?
Els beneficis espirituals i pastorals que proporcionarà als cristians seran moltíssims. Tenim a les portes dos esdeveniments eclesials de primera magnitud: la commemoració del 50è aniversari de l´inici del Concili Vaticà II i el 20è aniversari de la publicació delCatecisme de l´Església Catòlica.
Cal aprofundir, anar a les arrels, intensificar la nostra identitat cristiana. I tot això ho trobem en els documents del Concili i en els continguts del Catecisme.
El Papa Benet XVI explicita la finalitat de l´Any de la fe en dir-nos que l´ha convocat «amb la intenció d´il·lustrar tots els fidels en la força i la bellesa de la fe... Serà una bona ocasió per introduir tot el cos eclesial en un temps especial de reflexió i redescobriment de la fe».
Han passat cinquanta anys del Concili i avui entren a la vida de l´Església amb responsabilitat generacions que no visqueren la celebració ecumènica. Per això convé posar en primer pla els textos conciliars per tal que aquell gran esdeveniment de la meitat del segle XX continuï oferint en el segle XXI la seva força animadora de la fe. Benet XVI es va preguntar l´any 2005, «per què la recepció del Concili, en grans parts de l´Església, s´ha desplegat d´una manera tan difícil?» La resposta la donà el mateix Papa dient-nos que ha estat motivat per les dues maneres d´interpretar els textos conciliars: una hermenèutica de la ruptura i de la discontinuïtat, i una hermenèutica de la reforma. Aquesta última és l´adequada, ja que manté que la fe de l´Església no ha canviat, sinó que s´ha il·luminat amb nous aspectes i ha fet progressar noves respostes a noves situacions.
L´Any de la fe ha d´urgir-nos a estimar, ja que la caritat de Crist ens apressa, com ens ha dit l´Apòstol. Això significa que el testimoni de l´amor dels cristians farà present Déu, que és Amor. Aquesta dimensió eclesial essencial s´uneix a aquella que he explicitat d´anunciar Jesucrist i també a la de la celebració de la fe en la litúrgia. Són les tres dimensions eclesials que vol potenciar l´Any que celebrarem.
Considero que tot això enriquirà la vida dels cristians i de les comunitats de la nostra Església de Barcelona en comunió amb tota l´Església de Jesucrist presidida per la de Roma.

INFORMACIONS

CONTACTE
Administrador parroquial:
P. Manuel Miras i Soler
Tel. personal: 679 875 123

HORARI  DE MISSES I ALTRES
Dies feiners:
A les 19h:      MISSA A SANT FELIU (De dilluns a divendres) 
Dissabtes:
A les 20h:      MISSA, anticipada de diumenge, A SANT FELIU.
Diumenges i festes de precepte:
A les   9’30h: MISSA A SANT FELIU
A les 11h:      MISSA A SANTA HELENA
Sagrament de la Reconciliació:
Ordinàriament el prevere estarà al confessionari els DISSABTES una hora abans de la missa del vespre i sempre que es demani. Durant els temps d’Advent i Quaresma hi haurà celebracions comunitàries que oportunament seran anunciades.

HORARI DESPATX PARROQUIAL
De moment caldrà posar-se d’acord amb l’Administrador: el P. Manuel Miras i Soler (telèfon personal: 679 875 123).
LA PARRÒQUIA TÉ UNA PÀGINA WEB
On trobareu la información básica referent a la parròquia. L’adreça és la següent:

Parròquia de Sant Feliu de Cabrera de Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada