Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dilluns, 12 d’agost del 2013

11.8.13 Diumenge XIX de durant L'any/C. FP-57.32

15 d’agost

L’Assumpció de la Mare de Déu és, probablement, la festa més celebrada arreu del nostre país. N’hi ha prou en veure el gran nombre de pobles que tenen la Mare de Déu per patrona, sota l’advocació de l’Assumpció, i que en el dia d’avui celebren la festa major.
 
Totes les festes litúrgiques dedicades a la Mare de Déu son una ocasió per a revifar la nostra admiració per la vida de la Verge Maria i per a recordar el seu paper fonamental en la història de la salvació, en la història del que Déu ha fet, per amor, a favor de tota la humanitat.

Diu el Papa Pau VI que: “L’Assumpció gloriosa de Maria al cel és la festa que recorda la plenitud i la felicitat a la qual fou destinada, la glorificació de la seva ànima immaculada i del seu cos virginal, de la seva perfecta configuració amb el Crist ressuscitat d’entre els morts. (…) i aquesta glorificació és el destí gloriós de tots aquells que el Crist ha convertit en germans”. I el Catecisme de l’Església Catòlica afegeix: L’Assumpció de la Mare de Déu és una participació singular a la Resurrecció del seu Fill i una anticipació de la resurrecció dels altres cristians”.

En Maria, un ésser humà com nosaltres, la humanitat sencera, ferida pel pecat, ha estat feta digna de ser salvada, d’estar eternament al costat de Déu.
Per tot això, la Verge Maria, és honorada per l’Església i l’Església convida els fidels a adreçar-s’hi confiadament, a cercar la seva protecció i a implorar la seva ajuda en les necessitats. Tot en la Verge Maria ve de la gràcia de Déu, ella que va “trobar gràcia” davant Déu i que és “plena de gràcia”. Tot en la Verge Maria és resposta generosa de la fe. Maria és el figura, el model de fe, del Nou Testament, com Abraham ho va ser de l’Antic Testament. I tot en la Verge Maria dóna glòria a Déu, sobretot quan va acceptar de ser Mare del Redemptor.
El culte a la Mare de Déu correspon a les paraules del Magníficat: Totes les generacions em diran benaurada”. Però aquest culte, que és una part del culte cristià, és diferent del culte d’adoració que es dóna al Verb encarnat, així com al Pare i a l’Esperit Sant. Com diu el Concili Vaticà II “recordin tots els cristians que la veritable devoció no consisteix ni en un afecte estèril i transitori ni en una certa vana credulitat sinó que procedeix d’una fe autèntica, per la qual som emmenats a reconèixer l’excel·lència de la Mare de Déu i incitats a un amor filial a la nostra Mare i a imitar-ne les virtuts”.

Mentre som aquí a baix i mentre esperem la plenitud de la glòria futura, mentre no vingui el dia del Senyor, la Verge Maria “resplendeix com un signe d’esperança ferma i de consol per al Poble de Déu en marxa” (Concili Vaticà II). Aquest Poble de Déu som tots els batejats que, esperançats, peregrinem en aquest món cap a l’encontre amb el nostre Senyor i Salvador. BONA FESTA DE LA MARE DE DÉU.
Manuel Miras i Soler, Administrador
 **************************************
 
Agenda:
DIJOUS, 15 D'AGOST, FESTA DE L'ASSUMPCIÓ
 
Les misses serán:
VIGÍLIA: a les 18h. al Pla de l'Avellà i, a les 20h. a Sant Feliu.
DIJOUS: a les 9,30h. a Sant Feliu i, a les 11h. a Santa Helena.

CASAMENT: Divendres, dia 16 d’agost, a la sis de la tarda, en aquesta església de Sant Feliu, se celebrarà el sagrament del matrimoni entre en JORDI BONAMUSA SERRA i na LAURA CÁCERES MUÑOZ, ambdós amb domicili a Mataró. Enhorabona i moltes felicitats!!!


***************************************
18 d'agost
FESTA DE SANTA HELENA
MISSA SOLEMNE
A LES 11h. del MATÍ...
US HI ESPEREM!!!!!!
***************************************
La col·laboració de tots els fidels en l’ecònomia de la parròquia és fonamental. Es pot fer a través de les col·lectes, donatius…

C/C  2038  6864  96  6000012162

COL·LECTA DEL DIA 3 i 4 D'AGOST
434’60 €
MOLTES GRÀCIES A TOTS!!
***************************************

PREGÀRIA a Santa Maria Assumpta (15 d'agost)

Santa Maria, dona de poble, dona pobre, dona que aprèn.

Maria de l'Evangeli, model de fe i d'esperança.

Mestressa del silenci i de la llum. Senyora de la pau, de l'alegria, de la senzillesa i del servei gratuït.

Dona forta fins al peu de la Creu. Mare de Déu, mare dels creients.

Ensenyeu-nos a esperar i a escoltar. a escoltar Déu en el clam i les necessitats dels pobres, dels marginats, dels que reclamen justícia.

Ensenyeu-nos a pregar, a dir sí a l'Esperit, a treballar amb voluntat de servei, a assumir decididament i amb goig el paper que la vida ens reservi.

Mantingueu-nos casdascú al seu lloc: drets i fidels.

Feu-nos estimar les formes de vida senzilles i ajudeu-nos a respectar el misteri que s'amaga darrera de cada persona i de cada vida.

Santa Maria de l’Assumpció que rebéreu la glòria de la benaurança, en el cos i en l’ànima, sigueu, per nosaltres, imatge viva del nostre futur en Déu-Bondat-Llum-Amor

***************************************

 
 
 

PARRÒQUIA DE SANT FELIU
DE CABRERA DE MAR. 

SERVEIS PARROQUIALS

Per a tots els serveis parroquials que us facin falta, dirigiu-vos, si us plau, al P. Manuel Miras i Soler, Administrador P.

telèfon mòbil número: 679 875 123

DESPATX PARROQUIAL

Truqueu-me al número de mòbil i ens posarem d’acord per a buscar una hora adient.
***************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada