Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dilluns, 12 d’agost del 2013

14.7.2013. Diumenge XV de durant l'any/C. FP-53.28


SI VOLS GAUDIR

D’UN BON ESTIU
“No deixis l'eucaristia dominical. Un diumenge sense missa és com un estiu sense sol. La Paraula de Jesús ens il·lumina i, el seu cos, ens enforteix per a començar després les nostres obligacions amb nous aires i nou ritme.
Prega i dóna gràcies a Déu per la possibilitat del descans. La fe no admet vacances. Som els seus fills a la tardor, a l’hivern, a la primavera i també a l'estiu. No ens faríem un favor a nosaltres mateixos si deixéssim en últim lloc la nostra trobada amb Déu.

Deixa que entrin en tu els raigs de la veritat i de la pau. Asserena't una mica amb els que, durant l'any, has estat tens en les teves relacions laborals o professionals.
Deixa que et tonifiqui el silenci i la contemplació. Les presses i l'estrès del dia a dia ens impedeixen assaborir moltes sensacions que passen desapercebudes.
Dialoga amb la  família. Recupera els vincles d'amistat i de confiança amb aquells que s'han debilitat.
Desplega la ombrel·la del perdó i de l'acollida. L'estiu és un temps propici perquè surti a flotació el millor de nosaltres mateixos. Les virtuts que solem dissimular o amagar.
Comparteix el poc o el molt que tens. Sempre hi ha necessitats al nostre voltant. Un consell, un somriure, una almoina, un ajuda ... són formes de fer-nos la vida més íntegra i més agradable als altres.
Escolta al que té necessitat de ser escoltat. El descans del cos el dóna també el trobar un confident, un amic, algú amb el qual pensar i parlar en veu alta. Un amic així, és un bé escàs. Si tens un amic malalt ... visita'l. És un bon reconstituent.
Renova't i embelleix-te per dins. Hi ha moltes persones que tornen a les seves llars bronzejats per fora, però molt cremats per dins. Que tu, d'alguna manera, siguis diferent: potser blanc per fora però ben nodrit i enfortit per dintre”. 

BON ESTIU A TOTS!
Manuel Miras i Soler, Administrador

***************************************
AGENDA
DIA 13, a les 12h a Sant Feliu, HA REBUT LES AIGÜES BAPTISMALS en GERARD REYNAFÉ BLANCO, fill de Federico i Susanna. Felicitats a ell, als seus pares i padrins.

Benvingut a la Comunitat Cristiana.
DIA 13, dissabte, INTENCIÓ DE MISSES: JOSEP LÓPEZ, que el Senyor li doni el repòs etern, i que la llum perpètua l’il·lumini.
DIA 19, divendres a les 7 de la tarda, la Parròquia de la Santa Creu de Cabrils ens conviden a la MISSA EN RECORD DE MN. CANALIAS, Aquest dia queda suprimida la missa aquí a Sant Feliu. I poso a la vostra disposició quatre places en el meu cotxe.  

***************************************
La col·laboració de tots els fidels en l’ecònomia de la parròquia és fonamental. Es pot fer a través de les col·lectes, donatius…   C/C  2038  6864  96  6000012162

COL·LECTA DEL DIA 6 i 7 DE JULIOL
368’47 €
MOLTES GRÀCIES A TOTS.
***************************************
EL PAPA FRANCESC,
en aquest any de la fe,

ENS REGALA L’ENCÍCLICA LUMEN FIDEI

“LA LLUM DE LA FE”. 
 
"Ell ja havia completat pràcticament una primera edició d'aquesta Carta encíclica sobre la fe. Li agraeixo de cor i assumeixo el seu preciós treball, afegint al text algunes aportacions". Són paraules del Sant Pare en referència al treball previ fet per Benet XVI en l'encíclica 'Lumen Fidei' ('La llum de la fe') presentada el passat divendres, 5 de juliol.

En la introducció, el Papa Francesc comença dient: "La llum de la fe: la tradició de l'Església ha indicat amb aquesta expressió el gran do portat per Jesucrist, que en l'evangeli de sant Joan es presenta amb aquestes paraules: «Jo sóc la llum del món. El qui em segueix no haurà de caminar mai a les fosques, perquè tindrà la llum que mena a la vida» (Jo 8,12)".
El primer capítol de l'encíclica parla de "Abraham, el nostre pare en la fe, la fe d'Israel, la plenitud de la fe cristiana, la salvació mitjançant la fe, i la forma eclesial de la fe".
El segon capítol se centra en la "Fe i veritat; amor i coneixement de la veritat, la fe com escolta i visió; diàleg entre fe i raó; fe i recerca de Déu, i fe i teologia".

El tercer capítol tracta de "L'Església, mare de la nostra fe, els sagraments i la transmissió de la fe; fe, oració, decàleg, unitat i integritat de la fe".
 Finalment, a "Déu prepara una ciutat per a ells", el Papa Francesc posa l'accent en "Fe i bé comú; fe i família; llum per a la vida en societat, i força que conforta en el sofriment". Aquest últim capítol conclou subratllant que "no ens deixem robar l'esperança, no permetem que la banalitzin amb solucions i propostes immediates que obstrueixen el camí, que «fragmenten» el temps, transformant-lo en espai. El temps és sempre superior a l'espai. L'espai cristal·litza els processos, el temps, en canvi, projecta cap al futur i impulsa a caminar amb esperança".

'Lumen Fidei' es tanca amb un text dedicat a la Verge Maria "Benaurada la qui ha cregut". En ell, el Papa, explica que en la benaurada Verge Maria es realitza tot el que s’ha dit abans, i que el creient està totalment implicat en la seva confessió de fe".
També assenyala que "Jesús porta al món un nou començament i una nova llum, la plenitud de l'amor fidel de Déu, que es lliura als homes.

 I conclou, dirigint-se a "Maria, mare de l'Església i mare de la nostra fe", amb aquesta petició: "Ensenya'ns a mirar amb els ulls de Jesús, perquè ell sigui llum en el nostre camí. I que aquesta llum de la fe creixi contínuament en nosaltres, fins que arribi el dia sense ocàs, que és el mateix Crist, el vostre Fill, el nostre Senyor ".

Aprofiteu aquestes vacances per llegir aquesta Carta adreçada a tots nosaltres.
***************************************
PARRÒQUIA DE SANT FELIU
DE CABRERA DE MAR.

SERVEIS PARROQUIALS

Per a tots els serveis parroquials que us facin falta, dirigiu-vos, si us plau, al P. Manuel Miras i Soler, Administrador P.

telèfon mòbil número: 679 875 123

DESPATX PARROQUIAL

Truqueu-me al número de mòbil i ens posarem d’acord per a buscar una hora adient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada