Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dilluns, 12 d’agost del 2013

21.7.13 Homilia predicada per el pare MANUEL MIRAS i SOLER


DIUMENGE SETZÈ  (21-VII-2013)

Tota la reflexió d'avui la podem resumir en tres paraules:
Acollir. Escoltar. Servir.

ACOLLIR
Al Senyor, que vol estar amb nosaltres, ser el nostre amic i Salvador: I que es fa present en la nostra vida de múltiples maneres.

Acollir els altres com són: sense discriminar ningú, sense fer diferències entre les persones, sense preferències ni prioritats en el tracte, sense bolcar-nos més en qui millor ens cau.
Acollir els altres com són, amb les seves penes i alegries, amb els seus èxits i fracassos, amb una proximitat familiar, personalment, com ho fa Abraham en la primera lectura i Marta i Maria en l’evangeli que acabem d’escoltar. Acollir sempre i a tots.
ESCOLTAR
Al Senyor que ens parla, per conèixer els seus ensenyaments, per saber com vol que fem les coses, per saber el que vol de nosaltres. Per conèixer més i saber el que ha fet per nosaltres i el que ens ofereix.
Als altres. Per saber com són, com pensen, com senten. Per conèixer els seus èxits i fracassos, alegries i penes. Per saber el que necessiten de nosaltres. Per conèixer-los més, compartir les seves intimitats i animar-los més.

SERVIR
Al Senyor, per fer la seva voluntat, col·laborar en la construcció del Regne en la tasca evangelitzadora. Servir als altres en tot el que necessiten i nosaltres podem, oferint el que som i tenim i procurant així que siguin feliços.


El Senyor, en l’evangeli d’avui,  ens adverteix del perill de caure en la temptació de l'activisme (com Marta), i perdre així la pau, i voler ser el centre d'atenció i que tots siguin igual.

L'activisme ens impedeix aturar-nos per escoltar-nos a nosaltres mateixos i saber què fem, per què ho fem i si caminem en la bona direcció: Escoltar als altres.  Escoltar a Déu. 
El que realment és important és ESCOLTAR, encara que algú pensi que sigui perdre el temps. És l’actitud de Maria.
Déu ens crida a estimar-lo i a servir-lo.
I el nostre amor s'expressa en la pregària. La pregària és l'hospitalitat envers Déu. On l'escoltem i li parlem i el diumenge és el millor dia per fer-ho.
Recordem que Jesús ens va manar pregar sempre, mai ens va dir que treballéssim sempre. Es veritat que necessitem moltes coses però només unes poques són necessàries i una sola cosa és absolutament necessària conèixer, estimar i servir Déu el nostre Pare. 
I ara permeteu-me acabar amb una petita història: “Hi havia una vegada un pare de família que intentava llegir el diari després d'un llarg dia de treball. A cada instant era importunat pels seus fills. Un li demanava diners per anar a comprar un gelat. Un altre se li acostava plorant, s'havia fet mal al peu i volia que un petó ho guarís. El fill gran li demanava que l'ajudés a resoldre un problema de matemàtiques. Finalment el més petit va entrar corrent a la sala a la recerca del bon pare. Aquest li va preguntar molt cansat: "i tu que vols?" El nen petit li va contestar: "Papa, jo no vull res. Només vull que m'agafis en els teus braços".
 Què n’és de bonica aquesta paràbola!. És el que va fer Maria, una de les protagonistes de l’Evangeli. 
Ara suposem que Déu, el nostre Pare, ens preguntés a cadascú de nosaltres: "I tu que vols?".

Tant de bo que la nostra resposta fos com la del nen petit: "Pare no vull res. Només vull que m'agafis en els teus braços, només vull gaudir de la teva companyia, de la teva presència i estar amb tu, posar-me als teus peus com Maria i escoltar-te". 
Germans i germanes que aprenguem a posar en pràctica les tres paraules: ACOLLIR, ESCOLTAR I SERVIR, perquè el nostre amor envers Déu sigui més profund i el nostre amor als altres sigui més compromès i veritable


QUE TINGUEU UN BON DIUMENGE!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada