Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dilluns, 12 d’agost del 2013

28.7.13. Homilia predicada per el pare MANUEL MIRAS i SOLER


Diumenge DISSETÈ   (28-VII-2013)  
 El Papa Francesc, que sempre ens sorprèn amb les seves paraules i els seus gestos, ens diu que l'evangelització es realitza de genolls.
"La difusió de l'Evangeli no s'assegura ni pel nombre de persones, ni pel prestigi de les institucions, ni per la quantitat de recursos disponibles. Jesús va enviar als seus deixebles a predicar sense bossa, ni sarró, ni calçat..."
Sí, germans i germanes la nostra pregària insistent, ens obre i ens impulsa a l’evangelització
Cal, però, que tinguem molt clar que l'Església no és nostra sinó de Déu.  Que l’Església és un camp que nosaltres hem de  conrear però amb la força de l'Esperit Sant.  I si de veritat volem que la nostra sembra doni fruit hem de pregar i posar els nostres esforços en les mans de Déu.  
 Surten però  al pas unes dificultats:

* La manca de sinceritat; demanem sense fer veure a Déu els veritables motius de la nostra pregària. Sé que una cosa no em convé, però la demano perquè em ve de gust
 
* L'egoisme, som coneixedors de que la felicitat no sempre s'aconsegueix amb el tenir, però ens precipitem per acaparar fora mida.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
* La manca de paciència, quan davant l'esterilitat aparent de les nostres pregàries ens avorrim de parlar amistosament amb Déu i, convertim la pregària, en un mitjà d'instrumentalització: com que no  em dones ... et deixo....
* La incredulitat; quan sorgeixen dubtes i interrogants sobre el fruit i el valor profund de l'oració.
¡Per què resar si Déu està sord! Si Déu no m’escolta!

 Però, una cosa molt clara ens diu l'evangeli d’avui: QUE DÉU S'INTERESSA PER NOSALTRES. “Si vosaltres, que sou dolents, sabeu donar coses bones als vostres fills, molt més el Pare del cel donarà l’Esperit Sant als qui l’hi demanen”.
 Comparteixo avui també amb tots vosaltres la paràbola d'aquell nàufrag profundament creient que demanava i confiava molt en Déu, però que no va saber veure la seva mà en aquell moment on, en la solitud d'una illa, es debatia entre la vida i la mort. Vet ací que...
 
“Va arribar una embarcació i el capità el va convidar a pujar a proa, el nàufrag li va contestar: "vagi-se'n tranquil, jo confio en Déu".
L'endemà un submarí es va adonar de la seva presència i li van demanar que embarqués; "vagi-se’n tranquils ... confio plenament en Déu".
Per tercera vegada un transatlàntic va entreveure les circumstàncies tràgiques en què es trobava el solitari nàufrag i un cop més el va convidar a abandonar l'illa. Davant la seva negativa el creuer va seguir el seu curs.
Quan van passar els dies i les forces es van anar debilitant el nàufrag va tancar els ulls i es va presentar davant Déu tot increpant-lo: "com no has fet res per mi en els moments de perill" "no te n'adones el ridícul en què m'has deixat davant els meus familiars i amics quan jo tant esperava de Tu?". Déu, el va agafar per l'espatlla i li va contestar: "amic meu, et vaig enviar tres embarcacions i no vas voler pujar a cap". Sense comentaris.
 Germans i germanes demanem: Que la nostra pregària sigui, sobretot, uns prismàtics que ens ajudin a veure i aprofitar els signes de la presència de Déu en la nostra vida.
Que la nostra pregària sigui com la de l'aigua que, per la seva persistència i no per la seva consistència, és capaç de foradar o erosionar una gran roca.
Dit d'una altra manera, que la pregària sigui aquesta sensibilitat per veure la gràcia...
 com la mà de Déu és present en les nostres vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada