Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dilluns, 12 d’agost del 2013

7.6.13 Diumenge XIV durant l'Any/C. FP-52.27


JULIOL I AGOST

TEMPS DE VACANCES. 
 Benvinguts a tots els que veniu a estiuejar a Cabrera de Mar.
Diuen els entesos que cap a mitjans de juliol, les vinyes entren en un procés reposat que condueix el raïm a madurar. I en els mesos de setembre i octubre té lloc la verema.
Si nosaltres volem donar fruit hem de mirar de que les vacances impliquin descans, enriquiment personal, reflexió, espais d’aturada i silencis; en realitat només en el silenci, l’ésser humà aconsegueix escoltar en el més profund de la consciència la veu de Déu, les vacances poden ajudar a redescobrir i cultivar aquesta dimensió indispensable de l’existència humana .
Ens diu el llibre del Gènesi que Déu després de crear el món, al setè dia descansà i el relat afegeix que això era bo; és a dir Déu contempla la seva creació. Mirem de tenir nosaltres també durant aquest período estival una actitud contemplativa envers les coses i les persones.
Intentem fomentar les amistats. “Val més tenir amics que diners”. Ben cert, en un món com el nostre és un autèntic regal de Déu tenir amics veritables de qui et pots fiar, persones que saps que no et fallaran i a les que tu miraràs també de donar-los suport sempre que ho necessitin. Les persones no podem tancar per vacances.

Un altra cosa que us recomanaria és no dedicar gaire temps a mirar la caixa tonta que és la televisió, millor substituir aquesta activitat per la de llegir llibres que facin bé al nostre esperit, connectar amb la Paraula de Déu i sobretot siguem solidaris. Si hem tingut l’oportunitat de viatjar i viure unes bones vacances podent-nos permetre alguns capricis pensem que hi ha persones que passen autèntica necessitat en les coses més bàsiques.
I sobre tot, si algun no pot fer vacances perquè ha de cuidar a persones grans o malaltes, no us entristiu ni us desanimeu, penseu que esteu fent un bé que no passa desapercebut als ulls de Déu i alhora la vostra actitud serà testimoni per als qui us envolten: “Us ho dic amb tota veritat: Tot allò que fèieu a cadascun d’aquests germans meus, per petit que fos, m’ho fèieu a mi” (Mateu 25, 40).  
Bon estiu a tots!

Manuel Miras i Soler, Administrador

***************************************
AGENDA

DIA 6, dissabte, INTENCIÓ DE MISSES: TEODOR ROLDÓS RENIU, que el Senyor els hi doni el repòs etern, i que la llum perpètua els il·lumini.

DIA 7, diumenge, INTENCIÓ DE MISSES: FAMÍLIA MUÑOZ-SALLARÈS, que puguin fruir del do etern de la resurrecció

DIA 7, diumenge, REP LES AIGÜES BAPTISMALS, a Sant Feliu a les 12:30  el nen EDUARD CAMPS PONT, I a Santa Elena a les 18:00 la nena INÉS NAVAL VALLEJO. Els felicitem a ell/a, als seus pares i als seus padrins, i desitgem que trobin en tots nosaltres un bon exemple de vida Cristiana i un estímul per anar creixent humanament i espiritualment. Benvinguts a la Comunitat Cristiana.

DIA 12, divendres a les 19 hores, INTECIÓ DE MISSES: JOSÉ VILADOMIU, que en pau descansi.
***************************************
 LA RESPOSTA DE L’HOME A DÉU
Qui vol creure necessita “un cor dòcil” (1Re 3,9); Déu busca de diverses maneres el contacte amb nosaltres. En qualsevol trobada entre homes, en qualsevol experiència natural, en qualsevol aparent casualitat, en qualsevol repte i en qualsevol dolor, Déu hi amaga un missatge secret adreçat a nosaltres. De manera encara més clara ell ens parla quan s’adreça a nosaltres en la seva Paraula o en la veu de la consciencia; ens parla com a amics i per això li hem de respondre com amics i creure’l amb plena confiança, aprendre a entendre’l cada vegada més bé i acceptar sense reserves la seva voluntat.

Fe és conèixer i creure. Te set signes distintius:
·        La fe és un pur do de Déu que nosaltres rebem quan el demanem amb fervor.
·        La fe és la força sobrenatural de la qual tenim necessitat per a asollir la nostra salvació.
   ·        La fe requereix el lliure albir i la lucidesa intel·lectual de l’home en el moment en què ell es fia de la invitació de Déu.
·        La fe és absolutament certa, perquè Jesús n’és el garant.
·        La fe és imperfecta fins que no esdevé activa en l’amor.
·        La fe creix quan nosaltres escoltem cada vegada més bé la paraula de Déu i estem en viu intercanvi amb ell mitjançant la pregària.
·        La fe ens dóna ja ara un tast de la joia celestial.
Molts afirmen que creure és per a ells massa poc, que tindrien necessitat de conèixer. Però la paraula “creure” té dos significats profundament diferents.
 Quan un paracaigudista demana a l’empleat de l’aeroport: “El meu paracaigudes ha estat confeccionat bé?”, i aquell respon descuradament: “Oh, crec que sí”, això no basta, perquè el paracaigudista voldria conèixer de debò la resposta a aquesta pregunta. Ara bé, si ell ha demanat a un amic que li confeccioni el paracaigudes, la resposta a la mateixa pregunta serà: “I tant”, l’he fet jo personament! Pots fiar-te de mi.” A la qual cosa el paracaigudista dirà: “Molt bé, et crec.” 
Aquest creure és molt més que un simple saber; indica certesa:
aquesta és la fe que va fer sortir ABRAHAM cap a la terra promesa, aquesta és la fe que va fer preseverar els MÀRTIRS fins a la mort, aquesta és la fe que soste els cristians encara avui perseguits, una fe que embolcalla l’home en la seva integritat.  
***************************************
La col·laboració de tots els fidels en l’ecònomia de la parròquia és fonamental. Es pot fer a través de les col·lectes, donatius…
COL·LECTA ÒBOL DE SANT PERE
378’05 €
Moltes gràcies a tots.
***************************************
FLAIX LITÚRGIC

Per què la litúrgia té un paper privilegiat en la vida de l’Església i de l’individu?

“La litúrgia és el CIMAL cap al qual tendeix l’acció de l’Església i, alhora, la FONT de la qual brolla tota la seva virtut”
Durant la vida terrenal de Jesús anaven a trobar-lo moltíssimes persones bo i cercant la seva presència salvífica.
 També avui podem trobar-lo, ja que ell viu en la seva Església. En dos llocs Jesús ens garanteix la seva presència: en el SERVEI ALS POBRES (Mt 25,42) i en l’EUCARISTIA.  Amb aquesta ens llancem als seus braços; quan deixem que s’acosti directament a nosaltres, ell ens ensenya, ens nodreix, ens transforma, ens santifica i esdevé una sola cosa amb nosaltres en la santa missa.

***************************************
PARRÒQUIA DE SANT FELIU
DE CABRERA DE MAR.

 SERVEIS PARROQUIALS

Per a tots els serveis parroquials que us facin falta, dirigiu-vos, si us plau, al P. Manuel Miras i Soler, Administrador P.
telèfon mòbil número: 679 875 123
DESPATX PARROQUIAL
Truqueu-me al número de mòbil i ens posarem d’acord per a buscar una hora adient.
***************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada