Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar

Parroquia Sant Feliu de Cabrera de Mar
Dibuix de Felix Albajes

dilluns, 12 d’agost del 2013

21.7.13. DIUMENGE XVI DE DURANT L’ANY– FP-54.29

SANT FELIU, màrtir,
patró de la nostra parròquia
D’avui en onze dies celebrarem un any més la festa del nostre patró. Feliu era d’origen africà, com tants immigrants d’avui. El diaca Feliu va abandonar la seva terra natal per predicar l’Evangeli a casa nostra. Segons els textos antics, Feliu predicà l’Evangeli a inicis del segle IV, on arribà després d’un llarg viatge des del seu lloc d’origen, al nord d’Àfrica. 

Després de predicar la Bona Nova de l’Evangeli, i en negar-se a abdicar de la seva fe, fou perseguit sota el poder de Dioclecià, va ser bastonejat, arrossegat per cavalls, descarnat amb garfis i llançat al mar amb una pedra al coll. Va morir martiritzat a mans de les autoritats romanes del moment. Era l’any 304 o 305.
Aquesta brutalitat el convertí en un dels màrtirs més famosos de la primera época cristiana. Són incomptables els temples catalans que el tenen per patró, i nombroses les ciutats i viles que duen el seu nom, com Sant Feliu de Guíxols o Sant Feliu de Pallarols. També és el titular de Sant Feliu de Llobregat  
En els primers segles ser cristià no era gens fàcil. Era, una professió de fe de risc, de molt risc. El testimoniatge de la fe, en la vida pública o en la privada, era una opció arriscada en un món complex, canviant, en plena transformació i ebullició permanent. Com Feliu, el testimoniatge dels primers màrtirs de l’Església fou una llum que permeté conservar encesa la flama de la fe, en creure que podia transformar-se el món d’aleshores gràcies a la fe en el Crist. 

Malgrat el pas dels segles, el record del nostre patró, Sant Feliu, és encara molt present entre nosaltres. 
Avui, en els primers anys del segle XXI, la comunitat de Cabrera de Mar i d’arreu mira amb devoció i respecte els seus orígens en la fe. Una fe transmesa malgrat les batzegades de la història. Son molts cristians que ens han precedit  i han predicat l’Evangeli i han lliurat la seva vida pel testimoniatge de la fe. Ara la torxa de la fe està a les nostres mans, serem capaços de transmetre-la a les generacions futures?.  

Manuel Miras i Soler, Administrador

***************************************
AGENDA

MISSA AL PLA DE L’AVELLÀ

AVUI, dissabte dia 20, hem reprès de nou la missa al Pla de l'Avellà. A partir d'ara se celebrarà l'Eucaristia, cada dissabte, a les sis de la tarda, al Centre Cívic. Feu-ho saber a totes aquelles persones que puguin estar interessades.
***************************************
La col·laboració de tots els fidels en l’ecònomia de la parròquia és fonamental. Es pot fer a través de les col·lectes, donatius…

C/C  2038  6864  96  6000012162
COL·LECTA DEL DIA 13 i 14 DE JULIOL
298’05 €

MOLTES GRÀCIES A TOTS
***************************************
Preguem per la JMJ

Del 23 al 28 de juliol els joves d’arreu del món tenen una cita a Rio de Janeiro, al Brasil: la XXVIII Jornada Mundial de la Joventut 2013.
Va ser l’any 1985 quan Joan Pau II instituïa la primera JMJ, que es va celebrar l’any següent, el 1986, a Roma. La darrera JMJ va ser a Madrid el 2011.
Des de fa gairebé 30 anys, els nois I noies de tot el món tenen l’oportunitat de viure una experiència eclesial única i inoblidable: compartir la fe que els uneix i donar el testimoni alegre que val la pena lliurar la vida a Crist. 
 
El papa Francesc, el primer Bisbe de Roma llatinoamericà, viurà la seva primera JMJ i ho farà a «casa», a Amèrica. És inqüestinable el carisma del papa Francesc, “els joves manifesten la seva il·lusió per veure’l, per escoltar-lo i dialogar amb ell. És un gran comunicador i, alhora, algú que parla amb el cor a la mà.”  Els joves el veuen com un home creient, que intenta ser exquisidament coherent en la seva fe, que cuida els petits detalls, que s’estima molt l’Església... Els joves també intueixen que el papa Francesc insisteix molt que el centre ha de ser Jesucrist i no el Papa.
Sembla un home molt senzill i autèntic, i això els joves ho capten de seguida. A tots us convido a pregar i seguir aquest esdeveniment que és motiu d'esperança per a tota l'Església.

***************************************
DECÀLEG PER A L'ESTIU

  Descansa i recupera forces . També Déu ho va fer en acabar l'obra de la creació.

 Aprèn a pregar amb la naturalesa. En l'agressivitat de les ones, en la dolcesa de la platja, en la fermesa de la muntanya, en la contemplació del cel blau, aquí també hi ha Déu.



 
 
 
 
 
 
 
 
 












•  Omple de somriures la teva bossa. Cada matí, i que a la tarda els hagis repartit tots. 
 Col·labora amb la teva família. En les vacances sempre es necessita arranjar imprevistos i cal estar sempre a punt per ajudar.
 Fes amics. Així contribuiràs a la seva felicitat i a la teva.
 
 
 
No et facis veure del que no ets o no tens . D'aquesta manera t'apreciaran de veritat.
 
 No parlis molt . Més aviat escolta.





 
En les estones perdudes que tinguis, pensa que Déu t'estima . Aquest quart d'hora entre una ocupació i la següent. Això refrescarà la teva vida i et donarà to.
Acompanya algú que es troba sol . Hauràs fet de “cirineu”.
***************************************
PARRÒQUIA DE SANT FELIU
DE CABRERA DE MAR. 

SERVEIS PARROQUIALS

Per a tots els serveis parroquials que us facin falta, dirigiu-vos, si us plau, al P. Manuel Miras i Soler, Administrador P.

telèfon mòbil número: 679 875 123
DESPATX PARROQUIAL

Truqueu-me al número de mòbil i ens posarem d’acord per a buscar una hora adient.
***************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada